Mentale nyttårsforsett

Har du satt deg mål og laget nyttårsforsetter for 2022? Har du da tenkt på de mentale målene, eller bare på vekt, kg og kroner?

For mange handler målene om å se bedre ut gjennom å gå ned i vekt og miste noen kg. Øke styrkenivået. Kanskje gjøre noe annet for å forandre eller forbedre på utseende. For det er det ytre som teller?

Eller kanskje er du blant dem som har satt deg økonomiske mål for året? Du skal spare et gitt beløp, tjene mer penger eller sikre at fremtiden ser lysere ut. For det er kanskje økonomisk velstand som er viktig?

Selv har jeg jaktet kiloene, cm og penger i årevis. Feilet og begynt på nytt. Trodd at en ekstra krone eller et kg mindre skaper lykke. Det gjør det ikke. I hvert fall ikke for meg.

Selvfølgelig er det mer komfortabel å gråte i en Lamborghini enn i en Lada, som det heter, men penger i seg selv skaper ikke lykke. Det skaper frihet.

Samtidig er det noe som er langt viktigere enn økonomisk frihet. Det er personlig frihet, og personlig lykke. Øyeblikket er viktigere enn fremtidens avkastning. En million i fremtiden kan ikke erstatte gleden av øyeblikket.