Dag 1: årsverste på vekten

Da jeg tråkket på vekten i dag viste den nøyaktig 100 kg. Mitt største på snart to år. Heldigvis er det også første dagen i det som er nødt til å bli en endring i livsstilen. Denne gangen skal det fungere. Ikke fordi jeg gjør det for andre, men fordi jeg er nødt til å gjøre det for meg selv.

Ettersom jeg har troen på konkurranse om insentiv har jeg veddet et hotellopphold med samboeren på at jeg skal kunne klare å holde meg unna sukker og søtbakst frem til 20.desember. Unntaket er hvis hun tilbyr meg. Dette for å sikre at jeg ikke kan bli lurt til å putte snop i kjeften i et svakt øyeblikk. Et annet unntak er allerede inngåtte avtaler om julebord og middager hvor jeg kan spise dessert.

I tillegg kommer jeg til å kutte ut alkohol og søte drikker, men dette på eget initiativ. Fremover er det vann og kaffe som gjelder. Rett og slett på vannvognen.

Det positive om jeg lykkes er at det er utelukkende positivt for meg, men om jeg ikke lykkes vil det ikke bare svi økonomisk. Det vil også være et nederlag for min fysiske helse. Ettersom jeg i tillegg har søvnapne, så er vekten en sentral rolle i bedre søvn – som igjen spiller inn på den mentale helsen.

Andre tiltak vil selvfølgelig være å se på hva annet jeg får inn i kroppen og mine matvaner i hverdagen og helgene, men også at jeg opprettholder den fysiske aktiviteten jeg har satt i gang med. Det handler uansett om små steg i hverdagen mot et bedre resultat og en endret livsstil. Der vil den mentale treningen være vel så viktig som den fysiske. Ja, kanskje viktigere.