7 middager under 100kr

For å oppnå sparemålet mitt må jeg selvfølgelig se på forbruket. Da må det være mulig å blant annet lage middager til en familie på tre (to voksne og ett barn) for under 100-lappen, og gjerne få det totale matbudsjettet til å gå opp for rundt 4.000 kroner i måneden.

Beløpet er omtrent hva OsloMet sitt referansebudsjett setter opp for en voksen mann i alderen 31-50 år skal bruke per måned (3.660 kroner er det nøyaktige tallet i referansebudsjettet). Det samme referansebudsjettet regner at vår familie skulle normalt sett brukt 8.480 kroner. Dette er kanskje hva vi har brukt når du regner inn take-away og restaurantbesøk – som også må reduseres!

Med et mål for øye om å lage gode (sunne) middager, men også å spare penger, gikk jeg søndag igjennom tilbudene til Kiwi (nærmeste butikk) og la en plan for uken. Mandagen ble det rester av ostepølser med brød, så ikke akkurat kalorivennlig. Vi har derimot forhindret matsvinn.

De neste syv dagene vil menyen se slik ut:

  • Torskenuggets med grønn salat og remulade
  • Fiskesuppe med reker og blåskjell
  • Laksefilet med kremet tagliatelle
  • Kjøttboller med potetmos og brokkoli
  • Svinekoteletter med ovnsbakte poteter
  • Wok med strimlet kyllingfilet
  • Tomatsuppe med makaroni og egg (en favoritt hjemme)

Noen standardvarer som egg, ris og tagliatelle har jeg kjøpt større parti av tidligere. Salt, pepper og andre krydder er også varer som er en del av hva vi har i skapene. Nå gjelder det å holde tungen beint i munnen og følge planen!