Nye mål – ny start

Gjennom en årrekke har jeg startet på nye prosjekter, som jeg aldri har fullført. Dessverre er jeg det som på godt engelsk kalles en «quitter» – altså en som gir opp lett. Det må det bli en slutt på!

I 2017, altså for vel fire år siden, gjennomførte jeg et prosjekt jeg kalte «8 kg på 8 uker». Resultatet etter diett og daglige turer ble på 10,4 kg, og vekten den gangen viste 99,5 kg. Altså et svært vellykket prosjekt!

Siden den gangen har vekten økt og sunket i takt med viljen og evnen til å følge opp egne målsetninger. Det har aldri blitt en fornuftig livsstil eller et sett med leveregler som jeg har klart å følge opp. Kanskje fordi jeg aldri har satt meg noen, eller fordi jeg ikke har ønsket å følge dem opp?

En av de tingene som utgjorde den store forskjellen den gangen var at jeg hver uke gikk gjennom fremgang og tilbakegang i sosiale medier. På Instagram kontoen min la jeg ut bilder, fortalte hvordan det gikk og hva som var vanskelig eller føltes veldig godt.

Mange ganger har jeg lest om de som har deaktivert kontoer i sosiale medier, og jeg tror også min mentale stabilitet har vært varierende til tider. Noe som har ført med seg merkelige valg, deriblant at jeg slettet en offentlig Facebook-side hvor jeg delte mine meninger som lokalpolitiker med over 1.000 følgere. Altså med flere følgere enn enkelte av partiene Bjørnafjorden kommune, hvor jeg bor. Men er det riktig valg?

Etter å ha tenkt gjennom fordelene og ulempene ved sosiale medier kom jeg på prosjektet jeg hadde i 2017 rundt vektnedgang, og hvor mye enklere det var å motivere seg selv når det var noen som «fulgte med deg». Du måtte levere resultater til noen andre enn bare deg selv. Det er kanskje ikke riktig for alle, men har fungert for meg.

Nettopp derfor blir denne bloggen nå fremover et sted hvor jeg skal blottlegge meg selv, mine mål og veien dit. Personlig, med tanke på vekt og økonomisk. Steg for steg. Det vil minimum bli ett innlegg per måned i begynnelsen av hver måned, men potensielt også flere underveis.

Så her kommer det, 12 måneders mål (alle målene skal være gjennomført innen 1.oktober 2022):

  • Økonomisk ønsker jeg først og fremst å bygge opp en buffer på 100.000 kroner, hvorav 80.000 kroner vil være i fond og 20.000 kroner skal være i kontanter. For å nå dette målet må jeg sette av i overkant av 8.000 kroner hver eneste måned de neste 12.månedene. Noe som enten må skaffes gjennom ekstraarbeid, økte inntekter eller gjennom besparelser i hverdagslige kostnader. Utgangspunktet i dag er at jeg ikke har mer enn 1994,22 kroner i oppsparte midler (fond) etter koronaperioden, og jeg får altså ikke noe hjelp fra tidligere oppsparte midler til å nå målet.
  • Vekten skal ned til 80 kg, blant annet i håp om å bekjempe søvnapne. Målet skal nås gjennom økt aktivitet/trening og en sunnere livsstil og et bedre kosthold. Dette målet tar utgangspunkt i en ukentlig vektreduksjon på ca. 0,5 kg per uke. Noe som bør være overkommelig! Utgangspunktet er 97,8 kg (per 28.august 2021).
  • Personlig ønsker jeg å bli flinkere til å sette opp hva jeg lover og holde avtaler jeg gjør, samt ta mer kontakt. På det personlige plan må jeg også bli flinkere til å planlegge og gjennomføre de aktivitetene jeg setter opp.

Ingenting av dette blir så lett som det ser ut som når det er skrevet ned, men nå har jeg i hvert fall en ekstra motivasjon av at jeg må legge ut all progresjon fra måned til måned.

Ønsk meg lykke til!