Privatøkonomi er et stort tema om dagen. Det skal (endelig) inn i læreplanen, flere bloggere setter fokus på egen økonom og forsøker å hjelpe andre gjennom tips i sosiale medier. Selv har jeg gjort et par grep som skal gi meg litt større handlingsrom. Det viktigste av dem er ukesplanlegging og en enkelt handledag.

I begynnelsen av uken setter jeg opp en 5-7 dagers meny. Av og til setter jeg opp 5 dager, fordi jeg tenker at vi skal kose oss litt ekstra i helgen, på besøk eller kanskje vi har noe i kjøleskapet eller frysen som skal brukes opp.

Denne uken har jeg funnet ut at jeg skal prøve meg på tradisjonsmat, og har fastsatt menyen for hele uken. Siden hverdagen gjerne ikke nødvendigvis helt spiller seg ut som man tenker, så ble planen denne uken endret allerede på dag 1.

Ettersom jeg skulle skifte til sommerdekk på bilen, noe som medførte at jeg måtte bruke vel 4000 kroner på nye dekk, så er det også en kiosk som ligger like ved verkstedet jeg bruker. De har en god del polske, litauiske og franske varer – joda, en helt grei kombinasjon. Dermed ble det shoppet litt piroger og annet, som også ble dagens middag.

Ukesmenyen ser videre slik ut:

Tirsdag: Kjøttpudding med grønnsaker og brun saus
Onsdag: Fleskasos frå Fitjar
Torsdag: Raspeballer med vossakorv, gulrot og kålrot
Fredag: Grønnssakssuppe med bacon
Lørdag: Rømmegrøt
Søndag: Hjortegryte
Mandag: Fiskesuppe

Siden menyen allerede har blitt forskjøvet, og jeg har kommunestyremøte på torsdag, så blir det spennende å se hvordan dette utfolder seg. Ideen er i hvert fall at istedenfor å bruke 2-300 kroner på butikken hver dag, som ofte er tilfelle når du tar et besøk i sulten tilstand, så bruker vi vel 600 kroner en dag i uken (pluss at jeg kjøper grønnsaker for en 2-300 kroner fra jobb).

Det andre tiltaket mitt er å kjøpe elbil, men her er det mye å velge mellom og vanskelig å ta et valg. Det som begynte å lete blant biler på rundt 100.000 kroner endte fort i å sikle på en Ford Mustang-E til 470.000+ kroner. Før jeg heldigvis kom meg tilbake på jorden, og har landet på at en ny Hyundai Ioniq (til kampanjepris på 299.000 for premium utgaven) vil dekke både rekkeviddeangsten og gjøre innsparinger i økonomien.

Samtidig er ingenting hakket i stein, og hvem vet hva jeg mener i morgen?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..