Kategorier
Blogg

Noen tanker om Oslo

For oss bergensere vil Bergen alltid være Norges hovedstad, og patriotismen sitter såpass dypt at vi se på oss selv som en egen republikk. Vi har til og med vår egen «nasjonalsang«, og uttrykket «Vi er ikke fra Norge, vi er fra Bergen» er faktisk en greie. VG hadde en humoristisk reklamevideo bygget på alt dette. Men tilbake til Norges virkelige hovedstad; nemlig Oslo.

Det har skjedd mye i Oslo de siste par dagene for Fremskrittspartiet i Oslo. Fylkesleder Ugland Jacobsen er ekskludert, og Oslo FrP er satt under administrasjon.

To skritt jeg er helt enig med sentralledelsen i.

Det har blitt for mye fokus på endring av retningsvalg til nasjonalliberalisme, manglende forståelse og oppfølging av demokratiske enigheter i partiet og rett og slett et overdrevent fokus på innvandringspolitikken.

Jøran Kallmyr, tidligere justisminister, og Ketil Solvik-Olsen, tidligere samferdselsminister, har helt rett når de begge påpeker at de lokallagene som fikk 15-30% stemmer i valgkampen både i stortingsvalget i 2017 og i kommunevalget i 2019 var de partiene som smilte, hadde JA-holdningen til FrP inne i byggesaker og liberalisering av dårlige regelverk, som satset på samferdsel, økonomisk utvikling og eldreomsorg.

Det er de gode FrP sakene vi vinner velgere på, og jeg er helt sikker på at også hovedstaden ønsker seg et parti som vil gi de barn og eldre valgfrihet fremfor et ideologisk fokus om at alle barnehager og sykehjem må være kommunale, som vil sikre utbygging og næringsliv i sentrum av byen, og som vil fokusere på å få bort eiendomsskatten og heller redusere byråkratiet.

Solvik-Olsen snakker om 25% oppslutning i hovedstaden, og jeg mener det er fullt oppnåelig. Det handler rett og slett om å fokusere på de områdene som omhandler folk flest i hverdagen. Sikre den byggetillatelsen, ordne den skjenkebevilgningen og få på plass gode tilbud for innbyggerne i hele byen.

Ikke minst trenger hovedstaden Fremskrittspartiets trygge hånd på justispolitikken, få slått hardt ned på gjengproblematikken og sikre innbyggerne i hele byen en trygg hverdag – uansett hvor man bor og hvor man kommer fra.

Jeg har troen på hovedstaden, selv som en patriotisk bergenser.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..