Kategorier
Lokalpolitikk

Vestland FrP – et lag for næringslivet og folk flest

Lørdag 12/12 hadde Vestland Fremskrittsparti nominasjonsmøte i Hordaland valgkrets, og hele listen gjenspeiler et liberalt lag som vil jobbe for å styrke næringslivet på Vestlandet, jobbe for bedre infrastruktur og sikre god helse og omsorgstjenester for alle borgere. Dette er et lag av ombudspersoner.

Øverst på listen står Helge Andre Njåstad fra Austevoll, 40-åringen som er inne i sin andre periode på Stortinget, og før dette var han ordfører i Austevoll fra 2003-13. Njåstad ble ordfører i 2003 etter at Austevoll FrP fikk 33,2% av stemmene, og inngikk et valgteknisk samarbeid med Senterpartiet og KrF. Njåstad sitter i dag i kommunal- og forvaltningskomiteen.

Videre på 2.plassen har vi Silje Hjemdal, 36 år fra Bergen – nærmere Bergenhus bydel. Hjemdal er inne i sin første periode på Stortinget, og har før dette to perioder som vara, samt en periode som medlem i Bergen bystyre. Hjemdal satt som byråd for sosial, bolig og områdesatsning i Bergen fra 8. juni 2015 til 22.oktober 2015. Hjemdal sitter i familie- og kulturkomiteen.

3.plassen på listen innehar Sigbjørn Framnes, 55 år gammel fra Stord. Ordførerkandidaten fra Stord FrP klarte å samle inn 17,9% av stemmene ved kommunevalget i 2019. Sigbjørn har en mangfoldig yrkesbakgrunn, som elektrotekniker, bussjåfør, og leder i busselskapet Nobina. Nå er han daglig leder i Veteranskipet M/S Sunnhordland – Stord og Sunnhordland sin stolthet! Sigbjørn har vært 12 år i kommunestyret og 8 år på fylkestinget. Han er gruppeleder i Stord FrP, og organisatorisk nestleder i Vestland FrP.

På 4.plass kommer Stig Abrahamsen, 33 år, fra hvor jeg vokste opp – nemlig Askøy. Studieleder i Vestland FrP og fraksjonsleder for oppvekst og levekår i Askøy FrP. Et lokallag som hentet inn 12,1% av stemmene i kommunevalget i 2019.

Vi Bjørnafjordinger har gleden av at Hjemdal har tilknytning til Os via Hjemdal på 2.plassen, som ofte er å se i Hegglandsdalen hos sin far, men vi har også fått Laila Marie Reiertsen på 5.plass. Reiertsen er født på Askøy i 1960, og dermed absolutt en kvinne etter mitt hjerte med opphav fra både mitt fødested og bosted.

Reiertsen, som har vært medlem av Fremskrittspartiet i 40 år (!), ble valgt inn på Stortinget for Hordaland i 2009 hvor hun satt som medlem i Stortingets arbeids- og sosialkomité. I perioden 2005-2009 satt hun som vararepresentant, samt i perioden 2013-2017, men møtte fast fra 2015 da Gjermund Hagesæter ble utnevnt til statssekretær.

Laila Marie Reiertsen har en bachelorgrad fra Betanien sykepleierhøgskole som sykepleier og har studert filosofi og ledelse ved NKI og Norsk lærerakademi. Fra 1995 har hun jobbet som sykepleier eller i ulike lederfunksjoner innen helse og omsorg. Reiertsen har vært medlem av Os kommunestyre fra 1995 til 2019, og er del av Bjørnafjorden kommunestyre (etter sammenslåing av Os og Fusa kommune) i dag etter at Bjørnafjorden FrP fikk 31,9% av stemmene.

Totalen av dette laget er et slagkraftig og liberalt lag, som vil jobbe for viktige prioriteringer for næringslivet på Vestlandet. Det er dyktige kandidater som både har arbeids og livserfaring som tilsier at de vet hvor skoen trykker for den vanlige Vestlendingen.

Nå gleder vi oss til valgkampen i 2021.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..