Kategorier
Blogg

Umusikalske millioner til Kurt Nilsen

13 millioner kroner i støtte til Kurt Nilsen for å holde julekonserter blir som en finger i ansiktet på de mange som fremdeles er permitterte, og nå går inn i en ny runde med permisjoner – ikke minst oppsigelser.

Bergensere flest har et positivt forhold til artisten Kurt Nilsen, og svært mange har vært på en av julekonsertene hans gjennom årene. Det viser bare inntektene og resultatet Nilsen har hatt. I 2019 hadde Nilsen et overskudd på 8 millioner kroner.

Mye tyder på at Nilsen, og flere andre store artistnavn i Norge klarer seg fint. Likevel regner det millioner over flere av dem.

Det er mange mennesker og selskaper som er involvert i kulturlivet og kulturbransjen. Vi kan diskutere hvor vidt mange av dem skal statsfinansieres, men innenfor dagens system er det gjerne riktig å kompensere flere av disse arbeidsplassene i den situasjonen Norge og verden nå er i.

Spørsmålet er om det ikke er mulig å kompensere de små og mellomstore bedriftene og aktørene, fremfor å «gi mye til dem som allerede har mye fra før».

En kunstner jeg følger på Twitter, som skal få forbli navnløs, ble rørt til tårene av et stipend på 60.000 kroner. Skulle Kurt Nilsen i 2020 sitte igjen med et millionoverskudd også i år vil kulturminister Abid Raja og Regjeringen sin prioritering virke svært spesiell.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..