Kategorier
Blogg Skatt og avgifter

Norske politikere bekymrer meg

Det faktum at alt for få politikere i Norge bekymrer seg over norsk pengebruk og sløsing gjør meg bekymret for norske politikere.

Skattepengene våre sitter løst når politikere skal ut og hente stemmer. Både lokalt, på fylkesnivå og statlig trekker politikere millioner opp av hatten som kaniner på et trylleshow. Særlig i et valgår. Det er dyrt og uansvarlig, og i andre enden møter eldre og unge kutt i tjenester og tilbud.

Jon Helgheim delte søndag 27.september følgende status på sin Facebook-side:

«Fredag kom jeg til Alta. Jeg var sulten og gikk ut for å spise. Etter hvert kom det et kar bort til meg for å hilse på. Han hadde aldri vært noe stor tilhenger av FrP, men han fortalte meg noe som gjorde inntrykk.
Han hadde levd et tøft liv og mistet alt han hadde. Han klaget ikke, men han lurte på hvordan ordføreren i Alta kunne si ja til å bosette 37 asylsøkere fra Moria, når de ikke hadde mulighet til å gi han et sted å bo. Han var lei seg, han visste ikke hvor han skulle sove den natten.
Noen ganger er politikeres prioriteringer bare trist.»

Abid Raja har gitt en årlig støtte på 5 millioner kroner til Stiftelsen Født Fri, totalt 15 millioner, som nå blir fratatt statsstøtten etter «overtramp» på bruken av midlene. Samtidig mangler KODE kunstmuseene i Bergen midler til å drifte våre felles kulturminner.

Higen etter noe nytt er ofte langt større enn det å faktisk vedlikeholde det vi allerede har. Det er færre overskrifter både i lokal og nasjonal presse å vedlikeholde – selv å forbedre uten å fornye. Reformer presses på etater som kanskje ikke trenger reformer.

Politireformen er trolig en av disse. Politidirektoratet eser ut, færre politifolk er ute i gatene og politifolk føler seg frustrert over utviklingen, og publikum føler seg mer usikker. Istedenfor å se at vi både trenger nærpolitiet og spesialisert politi som kan ta på seg nye utfordringer har vi fått en sentralisering av politiet som fjerner politiet fra distriktene.

Vi må få politikerne ned igjen på jorden.

Norske politikere må se hvor skoen trykker, og gjøre noe med de reelle utfordringene vi står ovenfor i Norge. Det må være mer kritisk bruk av hver eneste skattekrone som kommer inn, og hver eneste krone bør følges nøye hvor de kommer befolkningen til gode i form av velferdstjenester.

Flere veldedige organisasjoner har blitt kritisert for å ha høye administrasjonskostnader per krone de samler inn, og at lite faktisk går til det formålet midlene samles inn for. Hvorfor kontrolleres ikke bruken av norske skattepenger på samme måte?

Bistandsbudsjettet må også på agendaen. I mars skrev Nettavisen om «De tause milliardene«, hvor de peker på at det er lite kontroll med hva pengene faktisk gir resultater. Slik kan vi ikke ha det når dette er milliarder av kroner årlig som potensielt kunne gitt bedre liv og tjenester for norske borgere.

Vi må ta tilbake kontrollen av norsk økonomi, og vite at norske skattebetalere får igjen mest mulig tjenester for hver eneste krone som kreves inn. Det fortjener hver eneste norske borger av sine politikere.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..