Budrunde på barmhjertighet

Hvor godhjertet er du på en skala fra 1 til 13.000?

Nå har racet mot toppen begynt.

Alt har utviklet seg etter at Moria-leiren tirsdag kveld stod i flammer. Spekulasjonene rundt brannen er at den er påsatt av migrantene selv, etter at 30-40 av dem skulle settes i karantene på grunn av et koronautbrudd. Deretter skal migrantene ha sperret veien for brannmannskapet.

Solberg-regjeringen har gått med på å ta imot 50 av de 13.000 migrantene i Moria-leiren. En leir hvor et flertall av dem er mennesker med tvilsomt grunnlag for oppholdstillatelse i Norge eller andre steder i Europa.

Det gikk det ikke lang tid før MDG høynet med 500.

SV gikk enda lengre og snakket om en flybro. Jeg er litt usikker på hvor mange denne broen skulle føre til Norge?

Den fornuftige responsen burde være å tilby Hellas den øyeblikkelige hjelpen som trengs i å skaffe basisbehov til disse menneskene, enten det er i form av materiell eller personell. Og på sikt bidra til at Moria leiren kan gjenreises, eller at tilsvarende mottak heller kan åpnes på den afrikanske kysten eller i Asia.

Basisbehovene til menneskene som nå er utsatt for en katastrofe må absolutt dekkes, men å flyfrakte 50 eller 500 til Norge er ikke løsningen. Løsningen bør heller ligge i å skipe, eller fly, disse migrantene tilbake til det afrikanske kontinentet, Irak, Afghanistan, eller gjøre en avtale med et trygt tredjeland hvor asylsøknadene kan behandles.

Kostnaden av 50 asylsøkere i Norge er 50 millioner første året, for 500 mennesker er det 500 millioner første året, og så videre, avhengig av hvor barmhjertig du er.

For barmhjertighet handler selvfølgelig først og fremst hvor mange vi nå kan få til Norge, og ikke hvordan vi faktisk kan hjelpe flest mulig?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..