Kategorier
Blogg Innvandring

NRK hiver seg på BLM aktivisme

Gjennom hele onsdagen (08.07.20) brukte reporterne i NRK en hver anledning til å påpeke at styrene i de største børsnoterte norske statseide selskapene ikke inneholder nok minoritetsrepresentanter. Enkelt forstått: det er for få med mørk hud i styrene. Men hva ville vært nok for NRK?

I Norge er majoritetsbefolkningen (fremdeles) hvit. Med utgangspunkt i tallene fra SSB om innvandring til Norge, og landbakgrunn fra de forskjellige områdene, kan man legge til grunn at et sted mellom 7-8% av befolkningen i Norge har mørk hud. Direkte overført betyr det at 4-5 (!) av de 63 styremedlemmene skulle hatt minoritetsbakgrunn.

Hvor mange NRK, Arbeiderpartiet og SV ønsker, er uklart. For nå diskuteres det seriøst at noen skal kvoteres på bakgrunn av hudfarge. Noe som egentlig burde gi kalde gufs til en segregeringspolitikk vi ikke burde ta i med ildtang en gang.

Les for øvrig mitt innlegg om hvordan du kan bygge den politisk korrekte bedriften

Kompetansekrav

Tar vi høyde for at svært mange av de som er mørkhudet i Norge i dag kom hit som flyktninger vet vi også at mange av dem har lav eller ingen utdannelse. Unntaket er indere, som i motsetning til pakistanere, tar mer høyere utdanning enn etniske nordmenn.

Når valgkomiteer skal ut og finne styremedlemmer må de selvfølgelig se på relevant kompetanse, utdanning og erfaring.

Jeg utelukker ikke at det er mennesker med mørk hud i Norge med relevant og god erfaring, som gjerne kvalifiserer til et styreverv i ett av Norges største børsselskaper. Heller tvert imot vet jeg at det er mennesker som har kommet seg opp både i næringsliv og politikk – uten kvoteringer.

Nettverk spiller en rolle

Det er ingen tvil om at også nettverk spiller en rolle når du skal ut og søke jobb. Svært mange får arbeid via venner og familie, eller gjennom andre nettverk de knytter. For en lederstilling mener jeg for øvrig at det er en viktig egenskap å kunne knytte til seg et nettverk – slik knytter man også til seg medarbeidere og skaper en samlende bedriftskultur.

Dagens unge lever i en helt annen hverdag enn når jeg vokste opp. Da jeg vokste opp i et miljø hvor stort sett de eneste (få) menneskene med mørk hud var adoptert, og spiste like mye fredagstaco og rømmegrøt som oss andre. Har dagens unge en langt mer mangfoldig oppvekst. Dette vil selvfølgelig resultere i endringer i maktstruktur og nettverksbygging.

Endringer tar tid. Noen endringer må presses gjennom, men bruk av tvang og kvotering vil aldri være en god metode for å endre holdninger. Skal man begynne å kvotere inn alle grupper som gjerne er underrepresentert med utgangspunkt i en woke tankegang bør vi vel også se på samer og menensker med fysiske og psykiske utfordringer. For å nevne noen.

Mennesker med mørk hud bør selvfølgelig vurderes i en ansettelsesprosess, men på like vilkår som majoritetsbefolkningen.

En digresjon til slutt så er for øvrig det norske cricketlaget i hovedsak brunt og taxinæringen i hovedsak svart. Hvor er stemmene som krever mer mangfold innenfor idrett eller lavtlønnede yrker?

Det er på tide å få beina ned igjen på jorden, og ikke la oss rive med av denne identitetspolitikken som NRK også ser ut til å omfavne med stor glede.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Ett svar på “NRK hiver seg på BLM aktivisme”

Greie og saklige kommentarer, men hylekoret i NRK (eller ARK) er som vanlig bare «hylete» uten refleksjoner over realiteter.

Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..