Kategorier
Blogg Livsstil

Fra feit til tjukk – status uke 43

Ifølge Fitbit appen har det å gå fra over 100 kg til under 100 kg, altså har det å gå fra tresifret til tosifret vekt, ført til at jeg har gått fra obese til overweight. Lett oversatt; jeg har gått fra å være skikkelig feit til å være tjukk. Det øker selvfølgelig motivasjonen!

Etter en lang og god debatt på Twitter etter følgende tweet;

Gud bedre… barn blir mer og mer feit, og hvem ser man til? Matvarebransjen og politikere. For i helvete! Dette er foreldrene sitt ansvar! Hvis ungene dine er tjukk kan det i svært mange tilfeller ha sammenheng hvis de får servert lettvint og fettholdig mat, og er for lite aktiv.

73158846_421556371838118_5819208712123842560_n.jpgKan jeg innrømme at overskriften er clickbait, og ment for å provosere.

Den politisk korrekte definisjonen av min vektreduksjon denne uken er selvfølgelig at jeg har gått fra ekstremt overvektig til overvektig.

Dette på tross av at jeg var på pinnekjøttsmaking på tirsdag, spiste da sein middag med påfølgende pavlova. Hadde gruppemøte med kommunestyregruppen til Bjørnafjorden FrP på torsdag – hvor det ble pizza – og avsluttet uken med årsfest i Lysekloster idrettslag hvor det ble både koldtbord og kake.

Ukens diett har altså ikke fulgt planen 100%, men sånn er livet, og sånn bør det kanskje være? Det skal være rom for å leve litt – og ikke si nei til alt.

Hva ble det totale vekttapet?

Totalen er i hvert fall en vektreduksjon på 1,3 kg. Snittmålingene fra forrige uke til denne uken gir en reduksjon på 1,8 kg. Mens det totale vekttapet fra oppstarten er 3,9 kg på to uker.

Jeg fikk også et målebånd fra Proteinfabrikken denne uken. Det viser at jeg fra forrige måling, som ble gjort på Energi Treningssenter i Os, for et par måneder siden har mistet 3 cm rundt magen. Mesteparten trolig disse to ukene utifra vekttapet.

Med utgangspunkt i de gode resultatene kommer jeg til å jobbe for å ha denne mat- og treningsplanen som en basisplan, men med rom for variasjon og avvik, også fremover.

Det positive er at jeg ikke har gått sulten på dietten. Jeg har vært med observant på porsjonering av søte fristelser når de har dukket opp, og jeg har kun tatt små avvik på kaloriinntaket i form av brødmat eller måltider jeg i større grad kunne styrt unna.

Gleder meg til en ny uke, og håper du nyter søndagen – og mitt innlegg. Lik og del gjerne 🙂

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..