Kategorier
Blogg

Politikeropplæring, soknerådskurs og sopp

Slik kan uken oppsummeres med tre ord. Utenom jobb, trening og det å holde liv i kostholdsplanen har jeg hatt både politikeropplæring og soknerådskurs – i tillegg har jeg fått lokal sopp levert på døren.

«Life is like a box of chocolate. You never know what you are going to get.» Denne uken har definitivt bydd på litt forskjellig.

Tirsdag var vi en time i rådhuset og fikk en kjapp innføring i politikerportalen, visjonen, misjonen og alt annet som det var brukt en million kroner (les Jens Kihl sin kommentar om saken) på å få på plass til den nye kommunen, samt litt annen enkel innføring og presentasjon av oss som representanter.

Torsdag var det «på an igjen» med soknerådsmøte

Ettersom jeg er ny i rådet (også der som vara) var jeg litt usikker på hva jeg gikk til. Kommunestyret hadde jeg en viss idé om både hvem jeg møtte der av mennesker, og hva jeg går til. Det var derfor en spennende affære både å treffe medlemmer fra andre råd, men også å treffe de som sitter i Os sokneråd.

Variasjonen i mennesker i soknerådet er utrolig spennende. Årsakene til å engasjere seg, og hva som engasjerer er så veldig forskjellig. Samtidig som vi har noe grunnleggende felles i bunn. Dette er virkelig en gjeng jeg ser fram til å jobbe sammen med, og som jeg virkelig tror vil være givende.

Lokal sopp på døren

Når jeg kom hjem igjen på torsdagskvelden ventet ca. 2 kg med sopp på døren. Kantareller, piggsopp og traktkantarell. Jeg er heldig som har mennesker i nærheten som tenker på meg, og er hyggelig nok til å bidra til lokalmat prosjektet mitt.

I morgen skal jeg få laget en kremet soppsuppe av noe av soppen. Følg med på Instagram og Facebook for bilder, samt oppskrift. I mellomtiden ønsker jeg foreløpig god helg.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..