Kategorier
Blogg

Mitt første møte med kommunestyret

I 2014 stod jeg på valg som 8.kandidat for Os Venstre. Etter hvert som flere av de faste medlemmene i kommunestyret har bedt om fritak har jeg rykket oppover på varalisten, og i det nest siste møtet i Os kommunestyre fikk jeg min debut – som uavhengig kandidat.

Det er alltid utfordrende å prøve noe nytt, og jeg skal innrømme at jeg hadde noen nervøse steg opp trappen i Os rådhus.

Mottakelsen var fin, selv om flere i både posisjonen og opposisjonen var overrasket over å se meg der.

Jeg har tross alt drevet en ganske aktiv valgkamp for FrP i dette kommunevalget, og står som 1.vara for Fremskrittspartiet inn i det nye kommunestyret.

Gjennom møtet ble det å føle litt på hvordan prosessene var.

Selv om jeg har fulgt et par møter via streamingmuligheten er det alltid noe annet å sitte midt oppi det.

Ettersom det var mitt første møte hadde jeg gjort det klart for meg selv at jeg måtte på talerstolen – noe også Nils-Anders Nøttseter (MDG) påpekte var en tradisjon.

Det var to saker på slutten av møtet som jeg så for meg absolutt ville få opp temperaturen i rommet. E39 som statlig eller kommunal reguleringsplan, og salget av Fjellheim.

Riktignok gikk temperaturen fort opp noen hakk under Hordfast diskusjonen, men her er demokratiet på sitt beste. Det var saklig og gode diskusjoner, selv om uenigheten var stor – og det endte med krav om lovlighetskontroll.

Høyre og FrP sitt ønske om statlig reguleringsplan, fremfor en kommunal, av veien videre for E39 handler om at dette er en vei som krysser flere kommunegrenser og dermed trenger et overordnet oppsyn.

Et syn jeg støttet, fremfor opposisjonens ønske om å utsette saken.

Gjengitt fra Os & Fusaposten:

«Utsetjingsframlegget vart raskt avvist med 19 mot 16 røyster. Thorstein Skårnes (uavhengig) var inne som vara for Terje Hatvik (V), som har teke over plassen til Glenn Erik Haugland (V) i kommunestyret. Skårnes røysta med høgresida.»

I den siste saken på agendaen, saken om Fjellheim, tok jeg også ordet og klarte tydeligvis å provosere.

Mitt syn på saken har jeg forhåpentligvis klart å tydeliggjøre på min Facebook side, og gjennom andre innlegg her på bloggen.

Fjellheim er nostalgi, og vi må satse på det som er fremtiden. Os Aktiv, Oseana og eventuelt lignende prosjekter og kulturelle bygg andre steder i den nye storkommunen.

Os og Fusaposten laget følgende sak: – Alt har ein ende. Lat oss gje Fjellheim ein god ende (innlegget fortsetter etter bildet).

71042142_2421425277911737_8323279906750332928_n.jpg

Mitt første møte med kommunestyret var alt i alt svært godt.

Uavhengig av hva man tenker er det i stor grad god tone mellom opposisjon- og posisjons-politikere. Det er gode debatter, og demokratiet fungerer.

Jeg ser frem til å kunne stille i kommunestyret ved flere anledninger, og neste gang blir det trolig som FrP-representant. Den rollen gleder jeg meg til å innta, selv om det blir i opposisjon.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..