Kategorier
Lokalpolitikk Skatt og avgifter

Kommuneøkonomi og valgløfter

Opposisjonen klager på økonomistyringen til Fremskrittspartiet og Høyre, og mener at kommuneøkonomien er svært presset – til tross for en årrekke med overskudd. Samtidig renner pengene ut av kommunekassen når opposisjonspartiene står i kø med sine valgløfter.

«Gratis» er et gjennomgående ord hos flere i opposisjonen. Enten det er gratis skolemat, gratis SFO, eller Arbeiderpartiet sitt siste utspill om 1 million kroner i et ungdomsfond.

Flere i opposisjonen vil i tillegg bruke millioner på å pusse opp igjen Fjellheim, på tross av at Os Aktiv straks står ferdig med flere av de samme mulighetene og tilbudene.

Alt dette kommer på toppen av løfter som også vi i FrP ønsker å gjennomføre, som å få kjøkken på Luranetunet.

«Styrking» er også et ord som går igjen i flere av partiprogrammene til opposisjonen. Også dette ordet handler om å øke kommunens kostnader.

Får vi i tillegg en re-kommunalisering av konkurranseutsatte tjenester i kommunen risikerer vi at mulighetene for fremtidige nødvendige investeringer på spill.

Det er ingenting som er gratis, og alle tjenester som det offentlige tilbyr er skattefinansiert.

Den skatten som oftest blir brukt for å finansiere lokale tilbud og tjenester er eiendomsskatten, og selv om ingen av partiene vil innrømme det – så blir den faretruende aktuell når alle valgløftene skal innfris.

Ja, vi har noe høye kommunale avgifter i Os. Det skyldes at det har blitt gjort nødvendige investeringer i infrastruktur. Ikke bare for i dag, men også for morgendagen.

Men vi har heldigvis ikke eiendomsskatt på toppen av dette!

Fremskrittspartiet vil prioritere det viktigste først.

Vi skal følge nasjonale normer.

Vi skal konkurranseutsette de deler av den kommunale driften hvor det er muligheter for innsparing – uten at det går på bekostning av tjenestene som ytes.

Vi skal fortsette å styre med handlekraft og gode økonomiske resultater, og ikke komme med valgflesk som vi tynge ned kommuneøkonomien.

Stem FrP og Terje Søviknes for handlekraft og fortsatt fornuftig økonomisk styring av kommunen.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..