Kategorier
Lokalpolitikk

Bjørnafjorden FrP – et parti for idrett, kultur og frivillighet

Bjørnafjorden FrP prioriterer breddeidrett og breddekultur, slik at offentlige midler kan komme flest mulig til gode, og da særlig barn og unge. Gjennom kommunal finansiering av Os Frivillighetssentral ivaretas også det gode arbeidet som frivillige gjør med å binde samfunnet sammen, og ivareta eldre, enslige og andre med spesielle behov utover kommunale tilbud.

I Os har Fremskrittspartiet stått sammen med idrett, kultur og frivillighet, fordi vi ser at det å satse på de viktigste områdene i folks hverdag gjenspeiler seg i et godt nærmiljø.

Osbadet, flere idrettshaller og kunstgressbaner, samt motocrossbane er allerede fullført, og flere prosjekter for å sikre et godt breddetilbud til barn og unge er planlagt, gjennom godt samarbeid mellom politikere og idrettslagene i kommunen.

Bred tildeling av 1 million kroner i kulturelt utviklingsprogram (KUP) årlig har gitt et bredt utvalg av lag og organisasjoner positivt tilskudd til å gjennomføre flere aktiviteter.

Natur og friluftsliv for bedre helse og grunnlag for turisme

Os kommune har hatt en 60% stilling til å bidra til oppgradering og merking av turstier i kommunen for å sikre en nasjonal standard, gi bedre kjennskap for nytilflyttede og turister. Ikke minst sikre at naturen får fred ved at folk følger oppmerkede løyper.

Etableringen av reiselivsselskap i kommunen viser at det er vilje og ønske til å satse på en fremtidsrettet og bærekraftig næring, og den vakre naturen vi finner rundt Bjørnafjorden.

Folkehelse er også et viktig perspektiv, og tilgjengelighet til naturen er absolutt med på å styrke enkeltindividets helse.

Frivillighetssentral – et viktig tilskudd

Os Frivillighetssentral er kommunalt eid, og har i dag en heltidsansatt og en deltidsansatt på 50% stilling. Dette har ført til 132 aktive frivillige og 6968 frivillighetstimer i 2018.

Koordinering av frivilligheten skaper flere tilbud og aktiviteter utover det kommunale tilbudet, og er derfor en enorm ressurs for kommunens innbyggere. Fremskrittspartiet støtter dette arbeidet fullt ut.

Vi må satse på det nære og det viktigste først

Frivillige organisasjoner utgjør et stort og viktig bidrag på mange samfunnsområder, og kan være et viktig supplement til offentlige tilbud, for eksempel innen kulturtilbud for barn og unge, eldreomsorg og tjenester for vanskeligstilte.

Jeg mener kommunen bør bidra til å opprettholde et rikt og mangfoldig organisasjonsliv.

Stem Fremskrittspartiet og Terje Søviknes lokalt!

 

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..