Kategorier
Lokalpolitikk

Lokale valg handler om det lokale

Det er et fåtall som våkner om morgenen og tenker; «i dag skal jeg ut og redde verden». De fleste av oss er mest opptatt med å få slått av vekkerklokken, få på oss klærne og få oss en kaffekopp i hånden på vei ut døren. Dermed er det ikke så rart at bompenger står høyt på listen hos mange i år.

Folk flest har en jobb de går til. De har unger som går i barnehagen eller på skolen. De har hund, katt eller gullfisk. De kjører bil, buss eller tog til jobb. Og på fredagen spiser de Grandiosa eller taco. Folk flest er mer opptatt av at Brann tapte mot Rosenborg, enn hvordan det gikk med EU-valget som ble avsluttet 26.mai. Vi var jo ikke en gang med i det største valget i Europa. Men vi kom på femteplass i Eurovision!

Yrkespolitikere, journalister og de som lever og ånder for politikk. De som hører på Politisk kvarter til frokost, debatter og nyheter utover dagen, før de avslutter kvelden med et tett program med Dagsnytt Atten til middag, Dagsrevyen som dessert og Debatten med Fredrik Solvang til kveldsmat. De synes det er rart at folk flest bryr seg om en bompengeøkning på 100%. For verden er jo så mye mer?

For Hansen som driver rørleggerfirma og får sure kunder når han legger bompengeringen inn i regningen, og som kanskje heller velger et annet rørleggerfirma neste gang – kun på grunn av det. Han bryr seg naturlig nok om bompenger. 18-åringen som må kjøre til deltidsjobben, alenemoren og familiefaren som skal innom tre steder før jobb. De bryr seg om bompenger.

Hansen mest av alt opptatt av å ha nok penger på kontoen til å fikse fredagstacoen, smågodt og nye sko til ungene, betale huslånet, strømregningen, de kommunale regningene og alt annet som har økt de siste årene. Uten at lønnsnivået har hatt samme prosentvise økning. Og så kommer bompenger på bompenger, og noen forteller at det er uviktig? Vi skal redde verden!

Da må vi lytte til de caffe latte drikkende syklistene midt i Oslo sentrum, og forstå at dette er mulig å kopiere over hele landet. «Yes we can!». Men på bekostning av hva? Folk flest vil ha en hverdag som går opp. De vil ha løsninger som fungerer og er tilpasset deres livssituasjon. Ikke et system sydd sammen av noen som mener verden er så mye mer enn jobb, unger og fredagstaco. For det er nettopp livet til så mange.

Får man makt til å bestemme over noen bør man forvalte denne makten forsiktig, og med forståelse. Ikke ved å sette seg opp på sin høye hest, og se ned på hverdagen de fleste av oss faktisk står opp og forsøker å mestre best mulig.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..