Kategorier
Blogg

Norske politikere lider av overformynderi

Det er påske, og solen skinner i Osøyro, Bergen og flere andre steder i landet. Selv om temperaturene ikke er høye frister det kanskje å ta en utepils. Kanskje en pils i parken, eller en flaske rosé i sjøkanten, om man ikke er på «påskefjellet»? Da kan det vente bøter.

I dag er det etter alkoholloven ulovlig å drikke alkohol på gate, torg eller vei, i park eller annen offentlig plass. Noe som er totalt unødvendig bruk av politiets ressurser.

Ro og orden på offentlig plass skal selvfølgelig ikke forstyrres av fyll og bråk, men dette har vi en rekke andre lover som regulerer.

Et par som nyter et vinglass, eller en jentegjeng som ønsker å ta seg en øl i strandkanten, er utgjør ikke noe problem for offentligheten – så lenge de tar med seg tomgodset når de forlater stedet.

Det kan være like mye bråk og uro i en gjeng som plukker frem en fotball, som de som tar seg en pils.

Actis har spurt et hypotetisk spørsmål i denne saken: «Hvem skal vi ta hensyn til i alkoholpolitikken?». Hvor de blant annet trekker frem hensyn til barn.

Mitt syn er at barn langt på vei har godt av å heller se et sunt forbruk, fremfor å se det anstrengte forbruket nordmenn har til alkohol fredag og lørdag en til to ganger i uken.

Det interessante er jo også at til tross for avholdsfolkets advarsler om at en liberalisering av alkohollovgivningen i Norge ville føre til et overforbruk, går faktisk forbruket ned selv med mykere alkohollovgivning de siste tredve årene.

Min tanke er altså klar: La folk få nyte en kald pils i parken eller i strandsonen når de kan. Det er tross alt ikke så mange dager i året dette gjelder her i Norge uansett.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..