Kategorier
Samferdsel Skatt og avgifter

Forskjellene økte litt mer i Bergen på lørdag 6.april 2019

Hvordan er det mulig å være så spesifikt på når forskjellene mellom rik og fattig økte i Bergen? Jo, det handler rett og slett om bompenger. Lørdag 6.april åpnet «ytre bompengering» sin innkreving av ekstraskatt på bilister.

Klasseskillet i Bergen begynner å vise seg.

De med fleksible stillinger, enebolig med garasje og ladeplass til elbil og de med penger nok til å takle økningen i bompenger vinner over de uten muligheter til å flytte bosted, skifte bil, flytte på arbeidstiden eller rett og slett ikke har et godt nok kollektivtilbud.

Det er dyrt å være fattig kan ikke være mer tydelig enn dette

Nå må elbiler også betale, men 1/3 av hva personer med fossilbil betaler, så selv om du finner en elbil i den prisklassen du har råd til (de er dyrere enn en brukt, billig fossilbil, som en del har), og selv om du finner andre lademuligheter enn hjemme og på jobb (noe ikke alle har), må du altså betale for langt mer enn hva du bruker.

Det er altså en gruppe, bilister, som skal finansiere infrastruktur, som Bybanen, kollektivtransport for øvrig, og oppgradering og nybygging av veinett (som vi i liten grad ser på fylkes- og kommunale veier.

Dette er så usolidarisk som de såkalte sosialistiske partiene kan komme seg bort fra.

De samme partiene som lokalt, og nasjonalt, gang på gang stemmer for bompenger, og mot å fjerne dem, men samtidig sier at de er imot økte forskjeller.

Vi i Fremskrittspartiet sloss en kamp det viser seg vanskelig å vinne, enten vi sitter i kommunestyret i Bergen, på Stortinget, og de siste seks årene også i Regjering. Partiet har rett og slett ikke flertallet i ryggen.

Folk må begynne å si tydelig ifra at dette ønsker vi ikke! Nok er nok! Og faktisk stemme på det partiet som ønsker å fjerne bompengene. Ikke på de som bevisst øker forskjellene mellom rik og fattig ved bruk av en flat avgift på en enkelt gruppe.

Noen har allerede måtte flytte, andre vurderer å slutte i jobben de har. Hva slags samfunn er det, hvor mennesker presses over i valg de egentlig ikke ønsker å ta – som å flytte fra et sted med venner og familie – eller presses ut i arbeidsledighet fordi det kan være like lønnsomt for en i et lavtlønnet yrke?

Det er ikke et samfunn jeg vil leve i.

Vi kan ikke presse mennesker over til alternativer som ikke finnes. Enten det er manglende økonomi eller lademuligheter til å kjøpe en elbil, eller om det er mangel på god kollektivtransport.

Vi kan heller ikke legge heller ikke legge en stor økonomisk byrde på en gruppe i samfunnet. Det er ikke slik skatte- og avgiftssystemet skal fungere.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..