Kategorier
Blogg

Misforstått likestilling

Tredelingen av foreldrepermisjonen er nok et moderne uttrykk for misforstått likestilling, og manglende fokus på biologi.

Hvor kvinners kropp møter en fysisk påkjenning i ni måneder, før en ekstrem påkjenning via en fødsel, kan vi ikke komme og si at foreldrepermisjonen er hvor vi bør skal dele alt i to (eller tre), og løfte frem likestilling som grunnlag.

Hvis menn kunne føde, hadde det vært fornuftig å snakke om å dele permisjonen opp i andeler hvor vi som menn hadde rett på en større del av permisjonen. Det kan vi ikke. Nettopp derfor må det være opp til hver enkelt familie å finne ut hva som passer dem best.

Alle familier er forskjellige. Ingen familier er like. I noen familier ønsker kvinnen å komme seg hurtig tilbake i jobb. I andre familier er det nødvendig at mannen holder seg i arbeid.

En historie slo meg om en tidligere kollega som holdt på å starte selskapet sitt i en periode hvor han og samboeren ble gravid og fikk barn.

Ettersom han måtte ta ut pappapermisjonen ble situasjonen hjemme slik at han måtte jobbe på ettermiddag og kveld, for å holde liv i selskapet, og være hjemme på dagtid mens samboeren var på jobb.

Familiens situasjon ble dermed slik at kun en av foreldrene til en hver tid var hjemme med barnet, og de fikk ikke utviklet seg som en familie.

Veien til helvete er brolagt med gode intensjoner, men så lenge vi som politikere legger føringer for hvordan den enkelte familie skal legge opp sin hverdag – kan det få svært negative konsekvenser.

Alle familier må få den valgfriheten de trenger til å bruke permisjonen på en måte som er best for dem.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..