Kategorier
Innvandring

Vis meg mattekarakteren din, Sondre Hansmark!

Unge Venstre-lederen går offensivt ut – og rett i strupen på Frp, skriver Nettavisen, i det han ønsker å doble antallet kvoteflyktinger til 5.000. La meg se mattekarakteren din, Sondre Hansmark, vil jeg svare med da.

Det er greit at mannen, Sondre Hansmark, 23 år gammel, kaller seg ungdomspolitiker. For den naive holdningen lederen for Venstre sitt ungdoms-parti utviser, viser at han ikke er helt tørr bak ørene enda. For ett eller annet sted må det sitte en mattelærer og rive seg i håret.

Dette er nemlig en av disse idealistene som vil kutte i alt som heter inntekter til staten, samtidig som han i andre enden bygger opp kostnadssiden med enorme kostnader. Hansmark vil lenke seg fast i Repparfjorden for å forhindre utvinning av kobber til elektrifiseringen, og krevde full olje-stopp i form av nye konsesjoner og oljeleiting. Samtidig vet vi at migrasjon, og spesielt migrasjon fra ikke-vestlige land, som vi mottar flest fra nå, koster skattebetalerne store summer!

Hansmark bruker tiden sin som politiker til å bygge «Det norske hus», som Torbjørn Jagland kalte det, men han bygger det i papp. Et luftslott som tar utgangspunkt i at 264,1 milliarder, som vi hadde i skatte- og avgiftsinntekter fra oljenæringen i 2018 (må ikke forveksles med bidraget fra oljefondet på 72,3 milliarder), skal fases ut. Samtidig som den galopperende kostnaden som innvandring er – altså skal økes.

Ingen har et nøyaktig innvandrer-regnskap, men tidligere journalist i i Finansavisen, Kjell Erik Eilertsen, anslo det til å være opp mot 250 milliarder i året om man tok med utgifter til skole, helse, politi, rettsvesen, trygder og andre sosiale kostnader, ettersom disse kostnadene er fordelt utover befolkningen og gjøre det vanskeligere å beregne. Selv om vi vet at over halvparten av all sosialhjelp går til innvandrere, og i Oslo er andelen enda høyere, skal vi altså ikke snakke om innvandringsstopp, men at vi skal ta imot flere?

Finansavisen gjorde også en utregning i 2015, som viste at 100.000 syriske flyktninger ville koste staten 430 milliarder kroner. Dermed er det ikke umulig å tenke seg til at utregningene til Eilertsen er særlig utfordrende å forholde seg til, når vi nå nærmere oss en million innvandrere.

Lederen Linda Noor i Minotenk støtter Christian Tybring-Gjedde og Frps forslag om en innvandringsstopp til Oslo, men det er ikke bare der vi trenger en innvandringsstopp. Danmark tar nå imot null (!) kvoteflyktninger, og vil fremover sende hjem igjen flyktninger og asylsøkere som ikke lengre har behov for opphold. Det er disse tankene norske politikere nå burde begynne å tenke. Det er ikke forsvarlig slik vi holder på!

Hansmark vil også arbeide for at klimaflyktninger skal få asylstatus også. Da er det bare å si som Judith M. Horntvedt gjorde i Nettavisen i desember 2018: tar galskapen aldri slutt?!

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..