Kategorier
Lokalpolitikk

Sport og underholdning trumfer politikk

Birkebeinerrennet, Melodi Grand Prix og Martin Ødegaard ligger langt høyere på søkelisten til folk enn Arbeiderpartiets årsmøte i Trøndelag når de plukker opp mobilen. Selv om Giske i år har klart å gi dem litt ekstra oppmerksomhet. Selv fastelaven trumfer politikken.

For meg som sitter midt i en boble av politikk – handler jo alt om politikk.

Sport og underholdning handler om kulturbudsjett. Turen til og fra butikken, eller til jobb, handler om samferdsel og avgiftsnivåer. Dagen på jobb handler om skattenivået. Barnehage og skole handler om utdanningspolitikk.

Alt handler om politikk.

Selv om jeg engasjerer meg i lokalpolitikken, elsker å diskutere på Twitter, og tar gjerne en diskusjon live, er de fleste derimot mer interessert i å snakke om Manchester United kampen når jeg kommer tilbake på jobb på mandagen.

Når valgdagen kommer i september. Har egentlig du som velger nok grunnlag til gjøre fornuftige valg, enten det er kommunevalg eller nasjonale valg?

Har allerede bitt meg merke i en kommentar i Summetonen i BA som mener valgkampen starter for tidlig, og allerede i mars var mannen lei. Skal dette foregå i seks måneder til?! Var hans frustrerte utrop.

Det er ikke vanskelig å synes at det blir for mye. Det er jo en voldsom eksponering i alle flater i 2019. Både på nett, og i form av fysiske valgboder. Nå har jo en del til og med begynt å komme hjem på døren til deg.

Men det er viktig.

Det er faktisk viktigere enn om Norge tar gull på 5-mila, eller om Sverre Lunde Pedersen blir verdensmester på skøyter (selv om sistenevnte er litt moro, fordi han kommer fra Os).

Hold derfor ut med oss som engasjerer oss, tenker og lever politikk, og som vil informere deg om forskjellen på Rødt sin ideologi om at staten vet best – og Fremskrittspartiet sin løsning om at voksne folk faktisk har nok mellom ørene til å klare det meste selv.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..