Kategorier
Blogg

Vi må dumpe gruveavfall i Repparfjorden

Det er behov for å utvinne kobber, vi trenger arbeidsplassene, og det eneste alternativet er da å lagre gruveavfall i bunnen av Repparfjorden.Hva skal vi leve av i fremtiden, og hva skal vi leve av nå? Vi kan ikke være utelukkende kritisk til alle former for industri eller nekte å utvinne naturressurser, fordi alt skal fredes.

«Noen må faktisk bygge dette landet!», uttalte næringsminister Torbjørn Røe Isaksen til Dagens Næringsliv. Han har selvfølgelig helt rett.

Hvis vi skal få til gruvedriften må det dumpes gruveslam i Repparfjorden. Hvis vi skal få utvunnet kobber, som vi trenger, er dette eneste løsningen.

Et deponi på land ville stått i sterk strid med samefolkets rettigheter og reindriften i området, og er derfor heller ikke et alternativ.

Det er flott at vi har et sterkt miljøengasjement, men skal vi elektrifisere samfunnet, båter og fly, trenger vi mye kobber – og utvinning av kobber andre steder i verden er langt mer miljøskadelig enn hva som er antatt effekt av sjødeponiet i Repparfjorden.

Tallene for utslipp i Repparfjorden er strenge og gode. I tillegg er det snakk om undergrunnsdrift, og stopp i perioden hvor reinsdyrene kalver.

Vi må ikke bare la oss styre av følelser, men se pragmatisk på saken, som Fredric Hauge i Bellona står frem som et lysende og godt eksempel på i saken.

Min støtte er til nye arbeidsplasser, og viktig drift og utvinning av kobber i Finnmark.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..