Kategorier
Innvandring

3,7 milliarder i sosialhjelp til innvandrere i 2018

56 prosent av sosialhjelputbetalingene i 2017 ble gjort til innvandrere. Denne andelen domineres sterkt av dem med landbakgrunn fra Afrika og Asia.

56 prosent av sosialhjelputbetalingene i 2017 ble gjort til innvandrere. Denne andelen domineres sterkt av dem med landbakgrunn fra Afrika og Asia.

Utbetalingene av sosialhjelp har økt med nesten 1,6 milliarder kroner fra 2013, eller 28% i løpende priser. I samme periode har også tallet på sosialhjelpsmottakere økt, fra 120 775 mottakere i 2013 til 132 659 i 2017. Dette var en økning på nesten 12 000 flere personer som var innom sosialhjelptjenesten – eller om lag 10 prosent flere sosialhjelpsmottakere, kan vi lese i rapporten fra SSB.

Av all sosialhjelp utbetalt til innvandrere i 2017, gikk 86 prosent til mennesker med landbakgrunn fra Asia og Afrika. Det viser seg også at stønadstiden er lengre, og at innvandrere i Oslo er mer avhengig av sosialhjelp enn ellers i landet.

I tillegg ligger det også andre støtteordninger for innvandrere, som ikke regnes med i disse tallene.

Lengre botid hjelper på sysselsettingen, men fremdeles ligger sysselsettingen på rundt 56% etter botid på 4-6 år.

Dessverre ser vi på utdanningsnivået til innvandrere at det også er de som har lavest nivå av utdanning utover grunnskolenivå. Noe som skaper utfordringer når disse menneskene skal ut i et norsk arbeidsliv som stadig krever høyere utdanning og kompetanse.

Det er også en negativ trend at innvandrere tar mindre høyere utdanning, mens befolkningen for øvrig tar mer utdanning.

Innvandring skaper klasseskille. Det skaper større forskjeller, og er den klart viktigste årsaken til veksten i familier med vedvarende lavinntekt.

Ved å fortsette i dagens spor med flyktning- og asylpolitikk, og med en innvandringspolitikk som ikke stimulerer til flere krav knyttet til integrering. Vil vi se en ytterligere belastning på velferdsstaten Norge.

Dette er en bekymring jeg ser svært alvorlig på, og som jeg håper på reelle diskusjoner rundt hvordan vi kan løse.

Fremskrittspartiet har et ønske om en streng og ansvarlig innvandringspolitikk. Vi må sørge for at de som kommer hit og får opphold, integreres og kan forsørge eg selv. Da trenger vi strengere krav til de som kommer, samtidig som vi sikrer en lav tilkomst.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..