Kategorier
Blogg

Gunnhild Stordalen og miljøeliten

Hold tofu burgeren min mens jeg setter meg på privatfly for å åpne et nytt bærekraftig hotell, og forteller andre hvordan de bør leve mindre som meg.

Innledningen var min reaksjon på Twitter etter EAT rapporten tidligere denne uken.

Rapporten som lanserte det som ikke kan kalles noe annet enn en ekstremdiett hvor blant annet 14 gram kjøtt om dagen og to egg i uken er en del av hva vi som nordmenn bør spise. Resten skal komme fra frukt, grønnsaker, linser og belgfrukter.

Dette i et land hvor norske grønnsaker i stor grad er tilgjengelig fire måneder i året.

EAT-rapporten fra Gunnhild Stordalen er et typisk eksempel på hvordan mange eliter ikke forstår hvorfor de mottar foraktfulle holdninger fra «vanlige folk». Mens de selv flyr i privatfly til luksusyatcher og nyter alt av materialiske goder som tilsvarer langt mer enn de 14 gram med kjøtt som de vil vi andre skal holde oss til.

Stordalen har uttalt til Nationen at de betaler for klimakvoter hver gang de flyr – noe som ytterligere forsterker ideen om at det er mulig for de rikeste å kjøpe seg ut av et problem, så lenge alle andre endrer sitt handlingsmønster.

De som lever som de predikerer er alltid noen jeg har respekt for. Alle andre som forsøker å fortelle meg hvordan jeg bør leve, hvis de ikke følger samme metode selv, kan like gjerne holde kjeft.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..