Kategorier
Blogg

Har Norge mistet sin uskyld?

Bortføringen av Anne-Elisabeth Falkevik Hagen, konen til milliardæren Tom Hagen, bør ha gitt oss en liten oppvekker her i Norge. Tiden hvor ulåste dører, og hvor bedriftsledere for internasjonale bedrifter og politikere trygt kunne ta trikken og bussen sammen mer resten av oss, nærmer seg en slutt. Verden har innhentet oss.

Norge, og Norden, har levd i en særstilling i verden. Høy tillit til det offentlige, gode sosiale ordninger og lav kriminalitet. De fleste av oss har sluppet å oppleve vold, og voldskriminaliteten har vært lav. Bortføringer har vært mer eller mindre ikke-eksisterende.

På 70-tallet, sammen med arbeidsinnvandringen, endret først de kriminelle miljøene seg. Vold ble mer utbredt. Det ble innført elementer fra klankultur hvor hevn og ære kom mer i fokus. Siden den gangen har voldskriminaliteten endret seg og blitt grovere. Nå er det også en økning blant vold hos unge spesielt.

For hvert år som går blir en mer globalisert verden også introdusert for Norge. Det er ikke lengre bare inntrykk via en skjerm, men også noe som foregår i norske gater. Alt fra bilbranner og hærverk, gjengkriminalitet og voldsbølger til ekstrem fattigdom og bortføringer mot løsepenger.

Norge var ikke bare idyll før globalistene tok over definisjonsmakten av hva som er rett og galt, og det er mye av det internasjonale samarbeidet som skal roses. Det er derimot også mange negative sider ved sterkere påvirkning fra verden og et langt mer multikulturelt sammensatt samfunn. Naiviteten rundt dette bør ta slutt, og vi bør se at verden ikke bare er kommet nærmere. Den er her i dag.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..