Mitt hus er (be)lastet med…

Hvor mange er det plass til i et stort hus? Og hvordan spiller teori og praksis inn? Kan det bli for mange, spesielt om noen ikke bidrar?

Hvis et hus har fire soverom kan det teoretisk ta minst 4 beboere, og maks kanskje 12 – hvis kreativiteten slår til enda flere.

For en familie på fire vil det være komfortabelt. Får man gjester blir det litt mer trangt.

Vi er nok mange som har vært lykkelig for å se besøkende forlate hjemmet etter en helg (eller mer) med familiebesøk.

Et kollektiv er kjekt i studieperioden når man lever litt spartansk, men etter hvert ønsker de fleste litt mer rom for seg selv – spesielt den dagen man starter familie.

En forutsetning for å ta imot gjester er ofte at de reiser igjen. Skal man ta inn et nytt familiemedlem er det en langt større prosess, som ofte begynner med et barn som får en oppdragelse iht. familiens levemåte.

Har man gjester er det ikke forventet at disse skal bidra, men noen gjør det allikevel. Andre løfter ikke en finger.

Kanskje det er en av årsakene til at man vinker dem farvel med et smil etter tre dager hvor man har finansiert både frokost, middag og kveldsmat, i tillegg til rent sengetøy, dusj og håndklær?

Spesielt hvis det er typen som ikke en gang rydder bort etter middagen.

Enda verre er det om det er en onkel som er litt for glad i å gi bort klemmer til din kone eller datteren din, men som det er vanskelig å kaste ut.

Kanskje har du en god jobb, og tjener godt. Nettopp derfor har du et flott hus med god plass. Men det gjør deg da ikke pliktig til å invitere familie, venner og perifere venners venner på besøk støtt og stadig, og stå for alt?

For enkelte i familien som bor i huset kan det kanskje til og med bli en belastning å stadig ha besøk, og selv om mor synes det er greit – kan det være at andre i husholdningen ønsker dem ut.

Og det er vel forståelig?

For teori og praksis er ikke alltid det samme. Hva som er mulig, er ikke nødvendigvis hva som er riktig. Det finnes en smerteterskel for alt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..