Kategorier
Blogg

Politisk motstand, lukten av blod og mangelen på solidaritet, eller bare en sår taper?

Politisk motstand, lukten av blod og mangelen på solidaritet, eller bare en sår taper? Hva er det venstresiden i KrF, som tapte, og den politiske norske venstresiden holder på med?

VG avslørte i dag at det hadde foregått hemmelige møter mellom Kjell Ingolf Ropstad og ledelsen i Høyre. Dette er visstnok skandaløst. Da er det merkelig at det ikke nevnes at det var hemmelige møter mellom Knut Arild Hareide og Arbeiderparti-leder Jonas Gahr Støre som satt hele prosessen med KrF sitt veivalg i gang. Hva Hareide ble lovet kunne jeg godt tenkt meg en like grundig gjennomgang av, som at endringer i abortloven kom på bordet fra Erna Solberg.

Avsløringen har fått medlemmer i KrF sitt sentralstyre om å be om at karusellen må kjøres en runde til. At dagens regjering snart har nådd et nytt budsjettforlik, og dermed flere nye politiske seire til partiet virker langt mindre interessant enn å trekke ned den mest fremtredende motstanderen og pådriveren for å fortsette å samarbeide med dagens regjering – nemlig Ropstad. En mann som naturlig nok gikk i dialog for å høre hva Høyre potensielt kunne tilby, som sin leder, Knut Arild Hareide, hadde gjort før ham.

Om sølvpenger har skiftet hånd, skiftet de hender lenge før Ropstad satt seg ned under en prosess han selv aldri var med på å starte.

Og på venstre flanke ellers?

Alexander Hagen setter kanskje fingeren enda mer velplassert på hvordan reaksjonene utenfor KrF har vært, på den sosialistiske delen av det politiske landskapet, hvor solidaritet handler litt om hvem som er med deg – og absolutt ingenting til overs for de som er uenig med deg.

God kveld!

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..