Kategorier
Blogg

KrF som en sterk borgerlig samarbeidspartner

Kristelig folkeparti har gjort et veivalg i kveld som vil være med på å forme partiet, og selv om de kanskje vil oppleve en øyeblikkelig velgerflukt på grunn av kaos og delte meninger i partiet, er jeg sikker på at dette vil styrke partiet på sikt.

Det er klart at man i det daglige politiske livet legger mest vekt på forskjellene i politikk. Når det kommer til KrF og FrP er det et skille. Nettopp fordi KrF er et sentrumsparti. Noe de har vist gjennom at de omtrent var delt på midten hva gjelder regjeringssamarbeid til høyre og venstre.

Samtidig handler det ikke om retorikk og personlige utspill fra enkelte statsråder og stortingsrepresentanter. Det handler om realpolitikk. Norge er tross alt et demokrati. Ikke et emokrati.

Hvordan man kommer frem til løsninger er ikke nødvendigvis det viktigste, om man kommer frem til gode løsninger. Ikke alle kollega har en god tone, men kan fremdeles gjøre en god jobb. Dette er livet, og for en politiker er det den viktigste leksjonen på «politikerskolen».

Personlig tror jeg at det å stadfeste seg selv som et klart kristendemokratisk parti, som hører hjemme på høyresiden, vil gi KrF omtrent det samme velgergrunnlaget som Kristdemokraterna i Sverige. Noe som tyder på rundt 6,5% ved neste Stortingsvalg. Potensialet i de som går i kirken en gang i måneden er 12%.

Bør 6,5% være et mål for et hvilket som helst parti? Ja, selvfølgelig når det er snakk om et parti som er basert på kristendommen i et land som i stadig større grad beveger seg bort fra religion – og hvor islam er den religionen som får størst ny tilslutning.

Det betyr absolutt ikke at partiet ikke har et godt fundament og grunnlag å bygge på, også blant ikke-kristne, men de kan nå være langt mer tydelig på sine veivalg – og knytte disse valgene nærmere til det kristne verdigrunnlaget også mange av oss i Fremskrittspartiet har hatt vår oppvekst på.

Jeg ønsker derfor å gratulere det flertallet som er kommet frem til at vi fremdeles får Siv Jensen som finansminister og Erna Solberg som statsminister.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..