Kategorier
Blogg

Hvorfor KrF bør se til FrP fremfor SV

Knut Arild Hareide har bedt partiet se til venstresiden for politiske gjennomslag. For meg er KrF et tydelig borgerlig parti. Les videre og finn ut hvorfor.

Knut Arild Hareide har bedt partiet se til venstresiden for politiske gjennomslag. For meg er KrF et tydelig borgerlig parti. Les videre og finn ut hvorfor.

10 gode grunner til å stemme KrF, kan man lese på nettsidene deres. La oss ta punkt for punkt.

  1. KrF vil ta vare på den kristne kulturarven. Mens SV vil fjerne kravet om at «om lag halvparten» av tiden skal brukes på kristendom i KRLE-faget. Har FrP tydelig sagt at kristendommen og kristen kulturarv skal ha en sentral plass i både religons- livssyns- og etikkfaget og formålsparagrafen.
  2. Tid til valgfrihet til familien. Gjennom gode barnehager, bedre kontantstøtte, en forbedret barnetrygd og permisjonsordninger som gir mer tid til barna. Mens SV utelukkende vil ha offentlige barnehager vil også FrP sikre mangfoldet og mulighetene til foreldre. Samtidig er begge partiene klare på at permisjonsordningene skal være god tilrettelagt for begge foreldre, og at barnetrygden bør økes. Både SV og FrP er på kollisjonskurs med KrF når det gjelder kontantstøtten, da spesielt vi i FrP mener det går på bekostning av integreringen. Da er gratis barnehage til de med lav inntekt bedre, mener vi.
  3. Mer tid til hver elev. Lærernormen hvor KrF vil lovfeste at det maksimalt skal være 15 elever per lærer i småskolene fikk partiet gjennomslag for med nettopp Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre i regjering, og normen trådte i kraft fra i høst av!
  4. Menneskeverd i alle livets faser. Her er KrF i kollisjonskurs angående fosterreduksjon (tvillingabort) både med SV og KrF, og begge partiene ønsker en god debatt rundt aktiv dødshjelp – selv om den verdikonservative og kristenkonservative fløyen i FrP er sterkt imot dette (altså en liten overvekt til å fortsatt se til den norske høyresiden).
  5. På lag med de som trenger det mest, skriver KrF, og peker på inkluderende arbeidsliv, integrering av flyktninger og innvandrere og gode behandlingstilbud til de som sliter med rus og psykisk helse. Her er det vel ingen som er uenige, og løsningene bør kunne finnes i et bredt Stortingsflertall.
  6. Verdig alderdom. Her er det vel ingen tvil om at punktet kan klippes og limes inn i FrP sin liste over viktigste saker, og med eldrereformen «Leve hele livet» har FrP i regjering vært med på å styrke eldreomsorgen.
  7. Levende distrikter gjennom å «bygge tryggere veier, bedre transportløsninger på jernbane, sjø og annen kollektivtrafikk og mer bredbåndsbygging», er nettopp hva denne regjeringen ønsker å oppnå og har lagt opp til en historisk samferdselssatsing. I motsetning til SV hvor jeg ikke en gang finner punktet «samferdselspolitikk» under SV fra A til Å?
  8. KrF vil legge til rette for ny skaperkraft. SV (og resten av norsk venstreside) vil skattlegge ihjel næringsdrivende før de en gang har fått sjansen. Mens FrP, Høyre, og KrF scorer 7 av 10 på Frinansinfo.no sin sjekk av gründervennlighet, scorer SV en svak 2’er. Det er lite tvil om at dagens regjering er den beste for næringslivet og økt verdiskapning. Noe vi ser med oppturen i norsk privatøkonomi også i 2018.
  9. En offensiv klimapolitikk. Kanskje punktet hvor likheten mellom SV og KrF er størst (første punktet av 9). For mens FrP ønsker å sikre forsatt velferd gjennom oljeboring – den største inntektskilden for at vi både kan ha et godt velferdssystem, og gi store bidrag i bistand – vil både SV og KrF ha oljefrie områder, spesielt i Lofoten, Vesterålen og Senja.
  10. Nestekjærligheten kjenner ingen landegrenser, skriver KrF, og vil blant annet stå i front i kampen mot menneskehandel. SV vil gi automatisk opphold til de som er utsatt for menneskehandel, mens FrP heller vil bekjempe kilden til menneskehandel. Utover dette er det avhengig av hva partiet legger i at «det er ingen grenser for menneskeverdet». Hvis det betyr høyere innvandring er det klart at FrP og KrF også kolliderer her. Hvis det betyr at vi skal sikre at bistanden og hjelpen kommer flest til gode, tror jeg det er mulig å finne gode løsninger sammen – slik regjeringen og KrF har gjort i fem statsbudsjetter allerede.

Om ikke Hareide snur, håper jeg partiet snur, og om ikke partiet snur vil velgerne være hjertelig velkommen til å finne sammen med oss FrP’ere i de viktige politiske valgene som skal sikre at Norge tar godt vare på den kristne kulturarven, sikrer valgfrihet, sikrer en verdig alderdom og skaper nye verdier og nye arbeidsplasser.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..