Kategorier
Innvandring

Retur av migranter må nå på agendaen

Det er ikke fordeling av migranter internt i EU som bør være hovedsaken på toppmøtet i Brussel når temaet skal opp denne uken. Retur av migranter uten beskyttelsesbehov, og sikring av yttergrensene, bør være hovedprioritet.

Antall migranter over Middelhavet har gått ned. Det er definitivt positivt. Italia sine stengte grenser hjelper, men også de andre landene som utgjør yttergrensen av unionen bør ta sitt ansvar og sikre det indre markedet og befolkningen.

Unionen må stå sammen, og det er kanskje et større behov for EU enn noensinne. Hvis de gjør de rette valgene. En felles Europeisk grensestyrke, finansiert og bemannet av EU landene, slik av yttergrensen kan beskyttes på en god måte, og forhindre ulovlig innreise til Europa. Et slikt EU ville jeg anbefale at også Norge deltok i – ikke som Frankrike foreslår med bøter til de landene som ikke vil ta imot migranter.

Flyktningmottak og migrasjonssenter i nord-Afrika, Afghanistan, og eventuelt andre land bør være løsninger som diskuteres. Målet om å gi flest mulig av dem som har behov for beskyttelse den hjelpen de fortjener, men også en mulighet til å returnere de menneskene som ikke har noe behov for å oppholde seg i Norge og Europa.

Vi må ikke bare begrense innvandringen til Europa, men også fokusere på retur. Retur av migranter bør derfor være ett av regjeringens hovedmål de kommende årene, og her bør vi også jobbe for å påvirke EU og resten av de europeiske landene i samme retning.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Ett svar på “Retur av migranter må nå på agendaen”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..