Kategorier
Blogg

Hvor er streikerabatten min, NRK?

I dag tikket det inn en melding om at NRK-lisensen vil bli trukket av kontoen min, med mindre jeg kaster ut TV’en – og jeg liker jo å se film. Da synes jeg i det minste at jeg burde få en klekkelig rabatt for streiken tidligere i år. Men har jeg fått det? Nei.

NRK lisensen er et stridstema. Naturlig nok. Alt som ikke er frivillig (eller det er jo såkalt frivillig hvis man dropper å ha en TV…) er selvfølgelig noe som skal, og bør diskuteres. Spesielt når det er staten som krever inn pengene. Det er jo i stor grad staten som lovlig kan kreve inn penger fra deg – med eller uten grunn – uten at det kalles for tyveri.

I tilfellet med NRK er det selvfølgelig lagt til grunn at vi ha en statlig (?!) tilbyder av nyhetstjenester. Alt som er privat er selvfølgelig negativt i enkelte sine øyne, og selv om en andel av befolkningen ikke benytter seg av tilbudet skal det altså presses ned over hodene våre.

La meg si det slik: Jeg har ingenting imot NRK i seg selv, men skulle gjerne vært i en posisjon hvor jeg kunne velge det bort – hvis jeg ville. Selv hører jeg daglig på NRK Alltid nyheter, og nå under VM ser jeg på fotballkamper. Sånn utover det havner jeg iblant på NRK et par minutter når jeg slår på TV’en, fordi det er der kanal 1 ligger.

Når det nå har seg slik at jeg blir  presset til å betale for alle tjenestene til NRK (andre nyhetstilbydere gir muligheten til å for eksempel velge om du kun vil ha papir, kun nett, eller en kombinasjon av papir og nettutgaver), tenker jeg at jeg i hvert fall burde få noen kroner i rabatt når journalistene streiket – og det eneste NRK Alltid nyheter spilte var et magert utvalg av musikk.

Jeg vil ha pengene mine tilbake, fordi jeg ikke har fått en tjeneste jeg betaler for. Hadde ikke Bergens Tidende, BA eller Os & Fusaposten som jeg abonnerer på levert tjenestene jeg betaler for, ville jeg krevd pengene mine tilbake – og trolig fått dem. Du kan ikke betale for et måltid du ikke har spist! Og jeg vil ikke betale full lisens for en tjeneste jeg ikke har fått.

Resten av lisensdebatten får kanskje ligge litt til, eller så kunne vi gjerne gjort dette til en fin anledning å gjøre noen endringer – eller fjerne den som pålagt avgift fullt og helt.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..