Kategorier
Blogg

Taubane til Borgafjellet

Både Osingene og turister fortjener en taubane til Borgafjellet.

I juni 2017 sendte Os kommune, ved næringssjef Daniel Skotheim, en søknad til Hordaland fylkeskommune om midler til et forprosjekt for Borgafjellet Taubane. I august samme år fikk prosjektet tildelt 95.000 kroner. I en melding på Facebook bekrefter Skotheim at midlene er på plass, men at studiet ikke har startet enda. «Ikke startet studiet, men har fått midler.»

«Som en del av turismesatsningen, ønsker vi å utrede muligheten for å etablere taubane fra Os sentrum til toppen av Borgafjellet, for å gjøre fjellet og utsikten mot fjord, fjell og bre (Folgefonna) tilgjengelig for flere enn lokalbefolkningen, for turister, besøkende og bevegelseshemmede», stod skrevet i søknaden fra kommunen.

«Loen Skylift, himmelheisen som fraktar passasjerera meir enn tusen meter frå fjord til fjell i Nordfjord, knuser alle forventningar til inntening», skriver Bergens Tidende i en artikkel i dag. Omsetningen allerede første år var på 37,2 millioner kroner, som gav et driftsresultat på 15,3 millioner kroner.

Prosjektet kostet totalt 267 millioner kroner eks. moms, men inkluderte da gondol, samt restaurant på 1000 kvadratmeter med en like stor takterasse. Dette er selvfølgelig en stor investeringskostnad, men med resultatet fra første året i drift kan det se ut som en god investering.

Hoven med sine 1011 meter kan selvfølgelig ikke sammenlignes med Borgafjellet på 353 meter, men utsikten fra Borgafjellet er vel så fantastisk som fra Hoven – i hvert fall for en lokalpatriot. Et noe nedskalert prosjekt burde det uansett være plass til i Os.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..