Kategorier
Innvandring Lokalpolitikk

Mislyktes med plan for norskspråklige barn

Bystyret ville unngå barnehager med under 30 prosent norskspråklige barn. Men de siste årene er det blitt flere barnehager der minoritetsspråklige er i flertall, skrivet Bergens Tidende 14.april.

I 2015 skulle Bergen iverksette planer for å redusere minoritetsandelen på Løvstakksiden. Forsøksprosjektene hadde null effekt. Nå har det gått tre år, og byens politikere klarer fremdeles ikke å komme opp med fungerende løsninger på denne utfordringen.

Kulturell påvirkning er ikke negativt på et samfunn. Langt på vei er det positivt med påvirkning utenfra, men når områder nesten utelukkende består av mennesker fra andre land enn majoriteten. Når språk blir en barrière. Vil det skape utenforskapsområder på sikt.

Den svenske forfatteren Niklas Krog forklarer en situasjon i Sverige, støttet opp av sine mange besøk på skoler, hvor selv de elever som ønsker og vil – ikke nødvendigvis får det til. Mangel på språk, både muntlig og skriftlig, lager skillelinjer. Krog peker også på manglende skoleledelse, manglende autoritet hos lærerne, men spesielt på språkbarrièrene som oppstår i enkelte områder.

Innvandring handler faktisk om antall, og selv om et land som Norge, med sine vel 5 millioner mennesker, trolig fint kunne klart å absorbere de over 80.000 menneskene som i november 2017 hadde fått opphold i Norge, siden 2012, klarer vi ikke dette. Nettopp fordi konsentrasjonen av innvandrere bosetter seg i enkelte områder i Osloområdet, men også i Bergen og andre norske byer konsentrerer innvandringen seg i enkeltområder. Risikoen for at disse områdene blir såkalte «utenforskapsområder» er veldig store, og noe politikerne må ta langt mer alvorlig.

Politikerne må drive langt mer aktiv bosettelsespolitikk, og viktigst av alt må vi ha en effektiv innvandringsstopp inntil vi klarer å løse utfordringene vi allerede møter.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..