Kategorier
Blogg

Ikke definer meg ut i fra en gitt standard

Helt fra ung alder får vi utdelt en høyre-venstre akse innen norsk politikk, og slik fortsetter vi å klassifisere politiske ståsted. Farger har også blitt en nyanse. Tidligere var det rødt og blått. Nå kan du også få grønt, flere nyanser av blått og også brunt, men hva betyr det egentlig?

Repost av en tidligere bloggpost.

Hvis jeg skulle mene at innvandring er svært positivt for Norge, men vi må ha strenge kontroller på hvem som kommer inn – er jeg da rød, blå, høyrevridd, venstrevridd, eller midt i sentrum? Har det egentlig noe betydning?

Hva om noen mener homofili er naturlig, men at det strider mot kristendommen og familielivet å vie homofile i en kirke? Har vedkommende rett eller galt, og i forhold til hvem og hva? Normer, regler eller religionen vil jo gi forskjellige svar. Og hvor ligger man i det politiske landskapet?

Må være være egoistisk og kynisk for å ønske at vi setter individet i fokus, fremfor kollektivisme? Må det gjelde alt, eller noe for at du står i en politisk leir – eller har en bestemt farge? Kan ikke kollektivisme være løsningen for noe, og individualisme være viktig på andre områder, mens ingenting dekker alt? Kan det ikke være seg slik at en løsning ofte har flere svar?

>Iblant lurer jeg virkelig på hvorfor vi ikke ser at de fleste ønsker å oppnå det samme målet, men har forskjellige metoder for å komme seg dit.

Personlig har jeg fått høre at jeg har politisk ryggrad som en glassmanet, på grunnlag av mine partibytter, men er det virkelig noe å være stolt av at man er plassert med begge beina plantet godt ned i jorden? Urokkelig i sine politiske meninger! «You shall not pass!»

Vi minner hverandre på at verden ikke er svart/hvit, men hvorfor skal den være rød eller blå – eller grønn? Hvorfor er noe «riktig», mens noe annet er helt galt? Hvis du kan slenge ut et tilfeldig tall på antall flyktninger du ønsker å ta imot, kanskje 10.000, kan det jo ikke være feil å si at det er mange nok. For hva er mange nok?

Noen vil påstå at Os FrP ikke fører FrP politikk, og kanskje er det noe rett i det. Alle punkter som gjennomføres er trolig ikke noe som er programfestet i partiets Stortingsprogram eller ideologisk korrekt, men det er også en av årsakene til at jeg mener Terje Søviknes har vært riktig mann å følge her i lokalpolitikken. Han minner litt om meg selv.

Vi to er bare menn. Menn som ser at en pragmatisk fremgangsmåte å se på ting på. Noe som ikke alltid gir et ideologisk resultat, men den beste løsningen – som kanskje tidvis er rød, som Jarl Wåge sier om meg. Det gjør en ikke nødvendigvis like populær i alt, blant kjernevelgerne, men så lenge resultatene er gode blir også folk flest fornøyd?

Problemene begynner ofte når vi forsøker å sette noe inn i bestemte rammer som passer oss selv og vår oppfatning bedre, som når man på død og liv skal gjøre private sykehjem kommunale – selv om de drives på en fornuftig, god og lønnsom måte. Utelukkende på grunnlag av ideologi.

Rød eller blått. Hva velger du?

Selv nekter jeg å velge… jeg vil være meg selv, og lever godt på mine meninger. Så håper jeg vi i stede for å definere hverandre ut i fra gitte forutsetninger vi selv har produsert, heller kan diskutere og komme frem til de gode løsningene – uavhengig av hvor i det politiske landskapet de måtte lande.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..