Kategorier
Blogg

Folk flest, påsken og politikk

Påsken er jo en høytid som gir rom for litt filosofiske refleksjoner. I hvert fall synes jeg det er fint å sette seg ned litt, og rote litt rundt oppi topplokket.

Bjørn Stærk skrev at vi som bruker mange timer på nettet hver dag hvor vi blogger og diskuterer politikk ikke er «folk flest», men heller ganske sære mennesker. Der har han nok et godt poeng. Folk flest er mer opptatt av trening, kosthold, hvilken vin de skal ha med på fjellet eller om de har riktig smøring til skiene. Ikke minst om taket på hytten har holdt unna snøen som laver ned. Folk flest hverken lytter til Dagsnytt Atten eller Politisk Kvarter, selv om en del gjør det. Folk flest ser heller på påskekrim, spiser smågodt fra påskeegg og har på seg tjukke sokker og joggebukse.

Selv vi som kritiserer «eliten» eller mener at politikerne har beveget seg unna hva «folk flest» faktisk er opptatt av er nok ikke nødvendigvis helt på linje med folket vi selv tenker at vi representerer. For selv om også jeg tenker litt over hvordan været blir i påsken, hva jeg skal gjøre og hvor jeg skal tilbringe dagene, og om jeg skal kjøpe litt ekstra snop til helgen, surrer rundt i topplokket mitt tenker jeg jo samtidig på bilavgifter, sukkeravgift og hvorvidt påske-vinen kanskje burde være mulig å kjøpe på Rema 1000 butikken på vei til fjellet. Selv om polferden til Vinmonopolet er det nærmeste de fleste nordmenn i dag kommer en faktisk polferd.

The soul becomes dyed with the colour of your thoughts. -Marcus Aurelius

Bloggen min heter «Bare en mann», men iblant ønsker jeg at det var nettopp det jeg var. Bare en mann. I form av at jeg skriver mine tanker på nettet gjør jeg meg selv langt mer offentlig tilgjengelig enn hva mange andre menn i min alder er. De fleste av dem er nok opptatt med helt andre oppgaver enn jeg selv sysler med på fritiden. En ungkar uten noen forpliktelser. Noe som gir meg både frihet og lengsel. Politikken er der jeg finner min oppgave i livet. Det å endre på noe som forhåpentligvis kan gjøre det bedre for neste generasjon – selv om det er så trivielt som bare å forenkle et regelverk.

Det er likevel viktig å koble av litt iblant. Bare nyte kaffekoppen på terrassen og se på naturen, kjenne solen mot ansiktet og ikke tenke på noe annet enn øyeblikket. Det er så enkelt at vi styrer våre egne tanker, men samtidig kan vi tenke oss selv til problemer som egentlig ikke eksisterer hvis vi tenker for mye. Ingenting er svart hvitt, og det finnes alltid nyanser. Samtidig søker vi iblant de enkle løsningene, fordi de er nettopp det. Og iblant er det som Rema 1000 reklamen at «det enkle ofte er det beste». I hvert fall der og da, så jeg ønsker alle en enkel og god påske!

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..