Den vanlige terroren

Skrevet som Facebook oppdatering i går, 23.mars 2018: Terroristangrep er blitt så vanlige i Europa at vi så vidt snakker om det.

Akkurat nå nærmer dramaet rundt det siste terrorangrepet seg i Frankrike seg slutten. På VG, Dagbladet og Aftenposten skal du langt nedover på forsiden før du finner saken som handler om terroren. Kanskje fordi det ikke døde mer enn tre stykker denne gangen (sic), eller angrepet ikke var spektakulært nok? I august 2017 kunne man melde at siden januar 2016 har 564 mennesker dødd av 17 islamistiske terrorangrep. Den fulle listen finner du her.

I juli i 2017 ble et angrep mot Norge avverget.

Vi må snakke om utfordringene rundt religiøs fanatisme. Hva som driver disse kreftene til å drepe menneskene rundt seg. En ting er i hvert fall sikkert. Det er ikke retorikken til Sylvi Listhaug. Norske politikere har i årevis forsøkt å unngå å snakke om utviklingen av ghettoer i Norge. Områder med særdeles stor andel av migranter, som igjen fører til at disse områdene er særdeles belastet med fattigdom – noe som igjen fører til kriminalitet.

Over 80.000 mennesker har kommet til Norge siden 2012. Få eller ingen av dem kommer seg i arbeid. Få eller ingen av dem bidrar til velferdsstaten. Ikke vestlig innvandrere, som er hovedandelen av disse, har vi forskning på har vanskelig for å integrere seg. Det tydeligste eksempelet er Somaliere. For 10 år siden mente man at det skyldes lav botid i Norge. I dag har de hatt over 10 år på å utvikle seg. I stede har det heller gått i motsatt retning.

Mennesker som nekter å ta imot arbeid hvor de må jobbe med svinekjøtt og alkohol, med grunnlag i religion. Samtidig som de får langt flere barn enn etnisk norske kvinner, og kan holde seg hjemme med kontantstøtte og fortsette den negative utviklingen av integreringen. Slik kan vi ikke ha det. For det er nettopp barna til disse som vokser opp i fattigdom som ender opp som terrorister. Fordi de hater systemene. De hater landet de vokser opp i, fordi de ikke føler seg hjemme. De bruker religionen til å legitimere voldtekt av hvite vestlige kvinner (ref. Rotherham og grooming skandalen)

Kanskje har de dårlig innsikt i religionen, men det er altså religionen som brukes som årsak. Da må vi snakke om årsaken, og hva vi kan gjøre annerledes. For selv om det ikke hjelper ofrene at vi endrer profilbildene våre til franske flagg, så hjelper det i hvert fall ikke at ingenting skjer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..