Kategorier
Blogg

Alle mennesker er forskjellige, og takk for det!

Yad Vashem, verdens største Holocaust museum, like utenfor Jerusalem, er verdt et besøk. Det gav meg et unikt innblikk i forfølgelsen av jødene under 2.verdenskrig. Det er ingen tvil om at jeg er mener grusomhetene jødene ble utsatt for er noe som aldri må gjentas.

Det faktum at jeg har sett det verste mennesker kan utsette en gruppe mennesker for i nyere tid, basert på religion, betyr likevel ikke at jeg mener vi ikke bør være skeptisk til fremveksten av en hver religion i Europa. Spesielt med sterke tradisjoner og konservativt tankegods.

Religionsfrihet må aldri gå på bekostning av menneskerettigheter, kvinners rettigheter, minoriteters rettigheter og svake gruppers beskyttelse. Ideologier som islamisme og nazisme må bekjempes. Fremveksten av begge deler er en utfordring og et problem i Europa.

Det er viktig at vi ikke frykter andre mennesker, selv om de er rart kledd, har en annen hudfarge, språk eller religion enn oss selv, men vi må være tydelig på forventninger og krav rundt det feminister, soldater og politikere har sloss for å oppnå gjennom tiden.

Alle mennesker er forskjellige, og takk for det. Mat, musikk, dans og annen kunst og kulturell utveksling er noe av det jeg setter størst pris på her i livet. Det må vi dyrke. Likhetstrekk og felles interesser. For mennesker flest ønsker fred, mat på bordet, en familie og inntekt.

Innlegget er en Twitter-tråd jeg skrev jeg 21.mars 2018.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..