Kategorier
Innvandring

Naive nordmenn våkner opp for trusselen islam

Den siste tids endringer i ytringer i samfunnsdebatten har gitt med en tro på at naive nordmenn våkner opp for trusselen islam utgjør for våre norske og europeiske verdier.

Moderat islam er blitt en luftspeiling, skriver Frank Rossavik i Aftenposten lørdag 24.februar, og henviser til forholdene for demokrati, ytringsfrihet og minoriteters rettigheter i land hvor majoriteten er muslimer. Samme dag holder Abid Raja (Venstre) tale for OSSE, og uttaler at vi må innrømme at vi har et problem med integreringen av muslimer ikke fungerer. Naiviteten rundt en totalitær og patriarkalsk religion ser ut til å åpenbare seg for flere nordmenn, også blant flere politikere og samfunnsdebattanter.

Det kan finnes moderate muslimer, men ingen moderat islam. Mahmoud Farahmand skrev i 2016 et innlegg rundt muligheten for reformasjon av islam, hvor han peker på at dette er vanskelig. I stor grad på grunn av muslimene sin egen mangel på kritikk av egen religion og synes på profeten Muhammed som ufeilbarlig. Ikke minst synet på at kun lærde kan tolke Koranen.

Kristendommens reformasjon startet på 1500-tallet med den tyske teologen Martin Luther sin kritikk av kirken. Reformasjonen var inspirert av humanismen og renessansen, og var med på å fremme enkeltmenneskers ansvar for eget religiøst liv. Hele den tiden jeg har vært aktivt engasjert i samfunnsdebatten har jeg støttet de kvinner og menn som har valgt å både kritisere, men også forlate religionen. De som forsøker å forsvare det kvinnesynet og handlingene som undertrykker har jeg derimot lite respekt for. Religionsfrihet bør ha sine begrensninger i brudd på menneskerettigheter.

Norge er blant de flinkeste OECD land til å integrere flyktninger. Likevel kommer bare rundt halvparten i arbeid. Sannsynligheten for å endre på disse tallene ser heller ikke lovende ut. Det er rett og slett begrenset hvor mange lavt kvalifiserte innvandrere høyproduktive land har behov for. Når vi ser at store deler av befolkningsveksten i landet de siste årene kommer fra innvandring ser det også langt mer negativt ut for velferdsstatens grunnlag, som er avhengig av en stor andel av befolkningen i arbeid.

Vi har allerede tre bydeler i Oslo hvor flertallet av befolkningen nå består av innvandrere. Det er også disse bydelene som sliter med mest fattigdom, størst kriminalitet og dermed også større behov for mer ressurser til politi og andre tiltak. Når hovedandelen av disse innvandrere kommer fra kulturer som ikke er forenelig med den norske, og samtidig ikke får kontakt med majoritetssamfunnet, utvikler det seg parallellsamfunn og avstandene blir større.

Personlig er jeg redd for at utviklingen allerede er vanskelig å snu, men en fortsatt tilstrømning fra land med hvor majoriteten er muslimsk, med lav utdannelse og fra en kultur langt unna hva vi verdsetter og ønsker oss når det kommer til ytringsfrihet, kvinner, homofile og andre gruppers rettigheter, ikke minst et antisemittisk syn, er jeg redd for et mer polarisert og ugjenkjennelig Norge. Så jeg håper min oppfatning av debattklimaet er riktig, og at vi får se mer og flere kritiske røster som snakker opp mot både innvandringen – men spesielt mot islams kraft og negative påvirkning på samfunnet.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..