Kategorier
Lokalpolitikk

Bekymring som bør tas til etterretning

I et innlegg i Facebook gruppen «Oppslagstavlo i Os» kunne man i dag lese denne bekymringmeldingen fra en mor, og bussjåfør, hvor hun uttrykker bekymring for fritidstilbudet i Os. En sak jeg nylig skrev et blogginnlegg om. En slik bekymring bør selvfølgelig følges opp fra politisk hold.

OppslagstavloOs

For nesten nøyaktig ett år siden skrev jeg innlegget «Ønsker vi kun flinke barn i Os«, i et leserinnlegg i Os og Fusaposten. Budskapet er at vi har behov for flere møteplasser for ungdommen utenfor den digitale hverdagen som sluker mange av dem. De som søker andre alternativer ender opp med å «henge på bussholdeplassen», i verste fall havner de i klørne på kriminelle, eller andre dårlige, miljøer.

Med tanke på fattigdommen vi har her i Norge, hvor ett av ti barn vokser opp i fattigdom, bør vi som samfunn se på hva vi som et fellesskap kan bidra med til å gi alle barn en god oppvekst. Også de med begrensede ressurser. En ungdomsklubb er nettopp et slik lavtterskeltilbud hvor lommeboken ikke spiller noe rolle, og er et samlingspunkt for alle. Samtidig som det er forebyggende er det muligheter for å bygge på relasjoner mellom voksen og ung, og spesielt på møte mellom generasjoner.

Drømmen, eller målet, bør være en form for klubb eller «literaturhus» for ungdom med daglige åpningstider der man kan møtes over sjakkbrettet, mat, ha kokkekurs eller invitere forskjellige organisasjoner inn til å lære og gi forskjellige kurs og tilbud, tilby maling, musikk, lesing og mye mer. Et samarbeid mellom kommunen, bedrifter, organisasjoner og lag, samt det flotte frivillige miljøet i Os tror jeg byr på store muligheter.

Dette er definitivt en sak jeg vil fortsette å forfølge politisk og lokalt, og det er flott å se at også flere engasjerer seg i diskusjonen. Både i lokalsamfunnet, og også blant enkelte av de som er politisk aktive i kommunen.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..