Verdens dag for sosial rettferdighet

20.februar var verdens dag for sosial rettferdighet. Fikk du det med deg? Kanskje snek den seg like lett forbi som fattigdom i Norge ofte gjør. Det skjer ofte, selv om hvert tiende barn i Norge vokser opp i fattigdom.

98 000 barn vokser opp i en familie med varig lav inntekt i Norge. Det er 31 000 flere enn i 2006. Dette er barn som vokser opp i familier med en inntekt som er under 60 prosent av gjennomsnittet.

Over halvparten av barna som vokser opp i fattigdom har innvandrerbakgrunn. Men også i familier uten innvandrerbakgrunn blir det stadig flere fattige barn, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det viktigste middelet vi har for å bekjempe fattigdom er selvfølgelig å skaffe familiene en arbeidsinntekt som det er mulig å leve av, men vi kan også gjøre mye for å redusere barns opplevelse av fattigdom. Rimelige ferietilbud, slike som Røde Kors driver med, og gratis utlånsordninger i kommunalt regi av fritidsutstyr som ski, og lignende, bidrar til å gi fattige barn en bedre opplevelse av hverdagen.

Fremskrittspartiet har blant annet vært med på å øke bevilgningene til Røde Kors, Redd Barna og Kirkens Bymisjon, og jobber aktivt med bekjempelse av fattigdom med et fokus på å skape arbeidsplasser. Regjeringen, med støttepartiene Venstre og KrF, lanserte i 2015 i tillegg sin strategi med 64 konkrete punkt for bekjempelse av fattigdom.

Mye gjøres allerede i dag for de fattigste i Norge, men vi må ikke miste fokus på sosial rettferdighet og det å hjelpe mennesker i en dårlig situasjon inn i noe bedre. Vi som engasjerer oss politisk må hver eneste dag jobbe for en bedre fremtid for alle nordmenn, og spesielt for barna våre – fremtiden.

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..