Kategorier
Innvandring

Et parallellsamfunn på nett?

I Tønsbergs avis skriver Williams Gomes, formann i Horten og omegn FpU, om det han omtaler som rasisme mot nordmenn i gruppen «Av utlendinger for utlendinger». Med hva vi vet om andre lukkede grupper, som Mannegruppen Ottar, Sylvi Listhaug som statsminister, og en del andre omstridte grupper på Facebook er at slike lukkede grupper ofte skaper den verste formen for ekkokammer (gjentakelse og bekreftelse av egne fordommer) – som alt for ofte utvikler seg til negativ språkbruk. I hvert fall uten god administrasjon.

Bemerker meg at det bekreftes av flere av Gomes ble mobbet, men også at det unnskyldes med at det ikke var noe alle deltok i og at Gomes selv provoserte frem hetsen ved å publisere bilder av seg selv i dress og andre dyre klær. Dette var kanskje ikke fornuftig, men hovedessensen i det som trekkes frem er altså det at gruppen stadig utvikler seg i en mer ekstrem og negativ retning med større negativt fokus på nordmenn. Dette kan umulig være bra for integreringen, og oppbygningen av et Norge hvor vi lever side og side, og skal bygge opp landet sammen? Om noen baksnakker deg på en Facebook gruppe blir du trolig ikke særlig positivt innstilt til den, eller disse, personene?

«…realiteten er at noen innvandrere skaper hat mot seg selv. Det er på måten vi oppfører oss på som er problemet. For eksempel: Lage bråk med de vi er uvenner med, kalle norske for «pingler og homser» – og norske jenter for horer dersom de går lettkledde på sommeren. Lettkledd om sommeren er helt normalt i Norge», skriver Gomes i Tønsbergs blad. Hvis det han beskriver om innholdet i gruppen stemmer, som at nordmenn omtales som «jævla nordmann, potet, wannabe, blendahvit, norskehora» mener jeg definitivt at Gomes også kan ha rett i sin påstand om at fremmedfrykt og hat øker av slike overskrifter.

Ettersom jeg ikke selv er medlem, eller har vært medlem, av gruppen kan jeg ikke konkludere med om noe av det som fremkommer er fakta eller ikke, men av erfaring fra andre grupper på nettet vil jeg i hvert fall ikke avskrive mulighetene.

Vi har behov for innvandrerstemmene i debatten om nettopp innvandring og integrering. Det kan ikke bli som møtet på Holmlia hvor stort sett alle de som møtte opp var representanter for majoritetsbefolkningen. Det gavner ingen om vi ender opp i to leirer splittet av hudfarge, og troen på at vi er så annerledes at vi ikke kan leve eller samhandle som et samfunn. Det er i hvert fall ikke sunt om innvandrere mener de må leve mer som en motsetning av nordmenn, fremfor å leve som nordmenn med innvandrerbakgrunn.

Noen av de tydeligste stemmene i seinere tid er stemmen til blant annet Shurika Hansen, som direkte har utfordret Ottar, og andre norske feminister, på behovet for å snakke innvandrerkvinnene sine saker. Hun gikk seinest til frontalangrep på Dagsnytt Atten den 15.februar i år. Og det er slik Norge trenger. Vi trenger menn og kvinner fra innvandrersamfunnet som ønsker å bli en del av det norske samfunnet, og taler imot negativ kultur som ikke er forenelig med det norske samfunnet. Slike kvinner og menn skal jeg gledelig stå bak hver eneste dag i sin kamp, og derfor velger jeg også å støtte Williams Gomes sine uttalelser hvor han følger et viktig prinsipp i FrP; han taler, hvor andre tier.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..