Nei til eiendomsskatt

Eiendomsskatt er en skatt på «formue» som ikke er realiserbar uten at man selger sitt eget hjem. Det gjør eiendomsskatten til en av de mest usosiale og urettferdige skatter vi har her til lands, og Fremskrittspartiet vil jobbe for å fjerne eiendomsskatten i samtlige norske kommuner.

I disse dager kommer resultatene fra landets kommuner ut. Os kommune, styrt av FrP og Høyre, klarte å oppnå budsjettoverskudd på 51,9 millioner kroner på tross av at de ikke har eiendomsskatt. Bergen kommune, som styres av Ap, KrF og Venstre, har milliardoverskudd, men vil likevel ikke diskutere å fjerne den usosiale eiendomsskatten. Det på tross av at fordelingssystemet til den nåværende regjeringen, med Siv Jensen (FrP) som finansminister, er til fordel for Bergen og gir økte overføringer fra staten – og et milliardoverskudd.

Når en offentlig tjeneste blir billigere må det komme skattebetalerne tilgode gjennom lavere skatter og avgifter. Det bør også være slik at det offentlige, på samme måte som vi i det private næringslivet, ser på muligheter for å effektivisere og det å skape enklere løsninger som er rimeligere å drifte. Når Os skal slå seg sammen med Fusa til Bjørnafjorden kommune, og flere andre kommuner og fylker følger i samme spor, må vi se på mulighetene dette gir oss i å kutte i byråkrater og kostnader.

Skattetrykket til samtlige av våre nordiske naboer er på vei nedover. Med det i tankene ser jeg ingen grunn til at ikke også det norske skattenivået kan reduseres ytterligere. For Os, og de få kommunene som gjenstår uten eiendomsskatt, viser at det er mulig å gi et fornuftig og godt tjenestetilbud til innbyggerne uten eiendomsskatt. Det er derimot naturlig at det krever innsats, nært samarbeid med administrasjonen, og tidvis detaljstyring fra politisk hold. Du må ha en dyktig leder, slik Os har hatt i Terje Søviknes (FrP), og nå har i Marie Bruarøy (H).

Ingenting kommer av seg selv. Du må ha politikere som ønsker, vil, og kan. De må prioritere hvilke områder som er viktig å satse på, og forvalte skattepengene på en fornuftig og god måte. Det er så alt for lett for en byråkrat eller politiker å si at «vi trenger mer inntekter (skatt)», fremfor å si at det er behov for effektivisering og andre løsninger som gir bedre resultater. De fleste privatpersoner i arbeid forstår at de ikke bare kan gå inn til sjefen og si at de trenger høyere lønn hver gang de øker forbruket. Hvorfor skal det da være slik med kommune-Norge, og de til en hver tid styrende politikere at de bare kan heve skatte- og avgiftsnivået, fremfor å se på andre løsninger?

Fremskrittspartiet vil alltid jobbe for å fjerne eiendomsskatten der du bor.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..