Kategorier
Innvandring

Folkemøtet på Holmlia endte i diskusjon om Listhaug sin retorikk

Nok en gang ender diskusjonen jeg har hatt i sosiale medier i kveld opp med at retorikken til Sylvi Listhaug (FrP) og regjering er den største utfordringen for befolkningen bosatt i bydelen Holmlia i Oslo. Hvordan hjelper det på noen måte innbyggerne på Holmlia å diskutere retorikk, fremfor de faktiske utfordringene?

twitter_diskusjon_001

Tvert imot hva som påstås i siste Twitter-melding ønsker Fremskrittspartiet å konkretiser problemene knyttet til innvandrertette steder som Holmlia ved å påpeke den negative effekten av hurtig innvandring, manglende spredning, og hertil manglende kontakt med majoritetssamfunnet, som igjen fører til dårlig integrering. En negativ spiral som medfører dårligere norskkunnskaper, manglende kulturutveksling, og hertil også manglende muligheter på det norske jobbmarkedet.

Fattigdom, og såkalte sosioøkonomiske årsaker, er definitivt en utfordring for områder som Holmlia. Årsaken til at fattigdommen øker i området henger derimot sammen med den økende innvandrerbefolkningen i området. En innvandring som koster samfunnet dyrt både i kroner og øre, og i det jeg er redd vil være «tapt» ungdom om noen år. Hvis vi ikke handler aktivt. Allerede i dag må stat og kommune bruke ekstra midler på innvandrertette skoler, og på områder med en høy andel innvandrere fra ikke-vestlige land. Holmlia alene utgjør 30 millioner ekstra bare til politiet. En kostnad samfunnet må bære, men som vi ikke må gjøre større.

Dette handler ikke om en marginalisering eller stigmatisering av en gruppe – innvandrere. Dette handler om å ta tak i realitetene, og jobbe med et utgangspunkt. Hvis Norge skal lykkes hvor andre land har mislykkes i integreringen må vi begynne å innse at det er utfordringer med innvandring som krever at vi fokuserer på løsninger. Det får vi ikke på skoler hvor 80% av elevene har innvandrerbakgrunn, og vokser opp i dårlige forhold – hvor gjerne ukultur som har vært normen i landene de kommer fra får fortsette å leve uten motstand. Og at majoritetssamfunnet og autoriteter blir noe forhatt.

Justisminister Sylvi Listhaug har bidratt til mer politi i området. Noe også Raymond Johansen roste henne for, men økningen i kriminalitet og fattigdom på Holmlia kan ikke ordnes av politi alene. Det kan heller ikke løses ved Arbeiderpartiet sitt forslag om ytterligere økning i antall kvoteflyktninger i Norge, og en økt innvandring. Det må være mulig å evne å se at innvandring koster store ressurser både i form av språkopplæring, utdanning, jobbtiltak og andre ytelser. Realistisk sett tar det årevis å integrere noen i det norske samfunnet, og ikke alle vil integreres. Resultatet er at vi leker med nordmenns fremtid, og sikkerhet.

Det faktum at mange på Holmlia føler at tryggheten deres er truet er noe vi må ta på alvor. Gjengkriminalitet, barnefattigdom og ungdomskriminalitet er områder hvor det er mulig å gjøre tiltak, men det forutsetter at det er muligheter å bli en del av et samfunn i andre enden. Et samfunn som trolig en del føler ligger utenfor deres grenser og muligheter. Noe som kanskje viser seg i at innvandrerbefolkningen i stor grad uteble fra gårsdagens folkemøte.

Dette er i stor grad unge menn som ikke ønsker å være en del av demokratiet, og heller vil tjene raske penger.

Fenomenet på Holmlia er ikke noe nytt under denne regjeringen, men er noe som har fått vokse frem gjennom 20 år. Det er hverken Listhaug sin retorikk eller den nåværende regjeringen sin politikk som står ansvarlig for det som foregår i området. Hvis debatten skal fortsette om hvilken retorikk som er fornuftig å benytte seg av vil i hvert fall ikke løsninger på utfordringene være enklere å finne frem til. Arbeidsledigheten i Norge er lav, og forutsetningene til å lykkes er gode. Det viser seg over hele landet hvor innvandrertetten ikke er like stor. Noe vi snart må realitetsorientere oss om, og derfra jobbe aktivt ut ifra for å finne nødvendige løsninger. Hvis ikke sitter vi igjen med samme utfordringer den dagen Listhaug må fratre fra sin stilling.

Av Thorstein Skårnes

Født 3.februar 1983 i Bergen. Vokste opp på Askøy, og er i dag bosatt i Os kommune. 1.vara til kommunestyret i Bjørnafjorden for Fremskrittspartiet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..